Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nda sona gelindi

s

Türkiye’de ilk kez İstanbul Büşükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilecek proje sayesinde toplam 15 kilometrelik Sefaköy, Halkalı, Başakşehir güzergâhında havaray sistemi kullanılarak seyahat gerçekleştirilebilecek.

İBB, yetkilileri, İstanbul’un çehresini değiştirmesi planlanan proje için önümüzdeki günlerde inşaat ihalesinin tamamlanacağını ve akabinde inşaat çalışmalarının süratle başlayacağı açıklandı.

HALKALI- GEBZE 105 DAKİKA

Proje kapsamında Sefaköy, Halkalı, Başakşehir Havaray projesi, Sefaköy metrobüs durağından başlayıp Halkalı Meydanı’ndan geçerek, Atakent, İkitelli ve Başakşehir 1. Etap Metrosu’na kadar uzanacak. Proje, Beylikdüzü İncirli Metrosu, Kirazlı Halkalı LRT Hattı ve Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu ile entegre edilecek. Havaray Projesinini metro ve metrobüs hatlarıyla entegre edilmesinden sonra Halkalı-Gebze arasındaki yolculuğun 105 dakikaya kadar inmesi planlanıyor.

İSTANBUL TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Proje sayesinde her gün binlerce kişinin araç trafiğinden Havaray hattına geçeceği belirtilirken, araç trafiğinde de rahatlama yaşanacağı belirtiliyor. Uzakdoğu ülkelerinde benzerleri olan proje sayesinde Sefaköy, Halkalı, Başakşehir bölgelerinin cazibe merkezi haline geleceği belirtiliyor.

Sefaköy metrobüs durağından başlayacak havaray tamamlandığında Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda sonlanacak. Güzergâh hattında Halkalı Metrosu, Arena Park Ziya Gökalp, Başak Konutları duraklarının da olacağı açıklandı.