Şehit babası oğlu için saygı duruşunda bulundu

e

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan Resul Uraslı, 1994 yılında terhisine 5 gün kala Diyarbakır kırsalında teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit olan oğlu Erol Faruk Uraslı için Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunarak şehit oğluna seslendi. Üzerine Türk bayrağı ve oğlunun askerde çekilmiş fotoğraflarını asarak Atatürk Anıtı önünü gelen Resul Uraslı, 2 dakikalık saygı duruşunun ardından oğluna yazdığı yazıyı duygulanarak okudu.

"EY ŞEHİDİM HAKKINI HELAL EDİYOR MUSUN"

Her yıl oğlunun anısı için Atatürk Anıtı önüne gelerek saygı duruşunda bulunduğunu belirten acılı baba Resul Uraslı oğluna seslendiği yazıda "Şehidim, biz sana hakkımızı helal ediyoruz ama ey şehidim, sen hakkını helal ediyor musun? Ey şehidim biz uyurken terörist peşinde koştuğun için, biz sıcaktan bunalıp klima karşısında serinlerken, sen ağır postallar ile kanayan ayaklarında dağlarda gezdiğin için. Biz sanal alemde geyik muhabbeti yaparken, sen anneni bile arayamadığın için, sen hayatının baharında bir fidanken. Ey şehidim sen ey kınalı kuzum. Biz bu ülkede güzellikleri yaşayalım diye bize canını feda etmişsin benim sende ne hakkım olabilir ki kaldır başını ve söyle bize hakkını helal ediyor musun? Bu acıyı soğutmak için yürekteki soruları sormak için adalet yerini bulmalı, suçlular cezasız kalmamalı. Bütün şehitlerimiz bayrağın gölgesinde rahat uyuyun. Ruhunuz şad olsun" ifadelerini kaydetti.

Şehit babası oğlu için saygı duruşunda bulundu

TERHİSİNE 5 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Uraslı, oğlunun şehit olduğu zamanı asla unutmadığını ve dün gibi hatırladığını söyleyerek, "Komanda Çavuş Erol Faruk Uraslı, Mardin Dargeçit, Diyarbakır Kulp ve Silvan ilçelerinde kırsal kesimde Piyade Komando Çavuş olarak görevini icra etti. Askerliğinin 4 ay uzaması nedeniyle terhisine 5 gün kala şehit oldu. 14 Ağustos 1994 yılında olay mahalline sevk edilmiş, 40 kişilik teröristlerle çatışmaya girmiş aynı gün mevzisinde kanas denilen hain silahla tek bir kurşunla Allah’ın rahmetine kavuşmuştur. Oğlum ruhun şad olsun" dedi.