Şehit Barış Akkabak'a son veda
Ajanslar

1

Mardin'in Midyat ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan 20 yaşındaki Jandarma Komando Er Barış Akkabak'a ilk olarak Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde tören düzenlendi. Şehit Akkabak'ın naaşı daha sonra havayoluyla memleketi Antalya'nın Serik ilçesine gönderildi.

ŞEHİDİN YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Akkabak'ın naaşı askeri uçakla önce Antalya Askeri Havalimanı'na ardında da konvoy eşliğinde Serik ilçesindeki Gebiz Merkez Camisi'ne getirildi. Akkabak'ın Türk bayrağına sarılı naaşı musalla taşına konuldu, tabuta sarılan Akkabak'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Cenaze töreninde yoğunluk nedeniyle izdiham olurken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Ne mutlu Türküm diyene", "Vatan sana canım feda olsun" gibi sloganlar atıldı. Şehit Akkabak, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kozan Mahallesi'deki mezarlığa defnedildi.

Şehit Barış Akkabak'a son veda

ANNEANNESİ: BİR ANNE DİYEMEDİN

Annesini çocuk yaşta kaybettiği babasının da kendisini terk ettiği için dede ve anneannesiyle yaşayan şehit Akkabak'ın anneannesi Havva Akkabak, "Bir anne diyemedin, anneannen burada. Ne olur beni de alın, beni de götürün" diye feryat etti.

Şehit Barış Akkabak'a son veda

CENAZE TÖRENİNE KATILAN İSİMLER

Cenaze törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Sena Nur Çelik, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Çetin Osman Budak, MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Barış Akkabak'a son veda

Şehit Barış Akkabak'a son veda

Şehit Barış Akkabak'a son veda

Şehit Barış Akkabak'a son veda