Şehit Ömer Halisdemir'e tazminat davası açıldı
Ajanslar

Şehit Ömer Halisdemir'e tazminat davası açıldı

Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Darbeci General Semih Terzi'nin ailesinin kendilerine 90 bin TL'lik tazminat davası açtığını söyledi.

DARBECİ GENERALİN AİLESİ DAVA AÇTI

Baba Hasan Hüseyin Halisdemir, "90 bin lira Ömer Halisdemir'in öldürdüğü kişinin ailesi dava açmış. Ben evde televizyonda izledim. Türk milleti bunu duysun. Ben barolar birliği başkanımla telefonla görüştüm bizde dava açıyoruz. Alınan tazminatı da Türk Silahlı kuvvetlerine hibe ediyoruz.'' dedi.

30'UN ÜZERİNDE AVUKAT SAVUNACAK

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile telefonla görüştüğünü belirterek: ''Hasan Hüseyin amca ile telefonda görüştük. Ömer Halisdemir'e dava açıldığını söyledi. Bizde barolar birliği bünyesinde oluşturulan 'Memedim' Projesi kapsamında 30'un üzerinde avukatla davayı üstleneceğiz. Çünkü Ömer Halisdemir hukuka uygun bir emri yerine getirdi. Ömer'i vuranlar adam öldürme suçu işlediler. Henüz davayla ilgili tebligat gelmedi. Davayı açanlara bizde tazminat davası açacağız davayı kazandığımız ise Hasan Hüseyin Amca'nın isteği üzerine şehit ailelerine vereceğiz.'' dedi.

BAKAN BOZDAĞ AÇIKLAMA YAPTI: HABERLER ASILSIZ

İddialar üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklama yaptı: "Ömer Halisdemir'in mirasçıları eşi ve çocukları aleyhine açılmış bir tazminat davası yoktur. Sosyal medyada yer alan haberler asılsızdır."

"AÇILAN DAVA ÇOCUK MALLARININ KORUNMASI DAVASIDIR"

Darbeci Semih Terzi'nin mirasçısı eşi ve çocukları ile ilgili dava da 'çocuk mallarının korunması' davasıdır. Darbeci Terzi'nin mirasçılarıyla ilgili davanın, merhum şehit Ömer Halisdemir'in mirasçılarıyla ilgisi yoktur.

"HER İKİ DAVA AYRIDIR"

Her iki dava ayrıdır. Ayrıca her iki dava da nüfus müdürlüğünün yasa gereği ihbarı üzerine açılmıştır. Mirasçılık nedeniyle açılması zorunlu davalardır"

Şehit Ömer Halisdemir'e tazminat davası açıldı VİDEO