Şehit savcı ölmeden 2 gün önce gazetecilere içini döktü

öğretmen

Teröristlerce şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz hain saldırıdan birkaç gün önce kendisini ziyarete giden Akşam adliye muhabiri Hilal Yıldırım'a içini dökmtü. "Berkin Elvan'ın dosyası için evimde, hafta sonları dâhil çalışıyorum. Olayda suçu olanı ortaya çıkaracağız" diyen Kiraz, hakkında çıkan haberler için "İsmimin yazılmasına çok canım sıkılıyor" diye cevap verdi. İşte şehit Savcı Kiraz'ın, Hilal Yıldırım'a anlattıkları:

"HABERLER CANIMI SIKIYOR"

"Elimdeki dosyalara hakim olabilmek için gece gündüz, evimde, hafta sonları dahil çalışıyorum. Berkin Elvan'ın dosyasının kamuoyu için hassas olduğunun farkındaydım. Berkin'in dosyası için çok titiz hareket ediyorum. Berkin Elvan'ın dosyası kamuoyu için de çok hassas farkındayım. Sol basında dosyada hiçbir ilerleme olmadığına ilişkin haberler yapılıyor. İsmim yazılıyor. Bu çok canımı sıkıyor. Ben bu dosya için elimden geleni yapıyorum üzülüyorum böyle şeylere. Beni siyasi boyutu ilgilendirmiyor. Olayda suçu olan varsa ortaya çıkaracağız."

BERKİN ELVAN DOSYASINDA SONA GELMİŞTİ

Savcı Kiraz, Berkin Elvan'ın dosyasında kendisinden önceki savcılara göre en hızlı ilerlemeyi kaydetti. Son olarak dosyada mart ayında önemli gelişme yaşandı. Kiraz, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak daha önce eşkâlleri belirlenen üç polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla 21 polisin kimlik bilgilerini ve farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını istedi. Emniyetin gönderdiği fotoğrafları Adli Tıp'a göndererek, isimleri tespit edilemeyen polislerin kimliklerinin belirlenmesini talep etti.

"TÜM GAYRETİM İNCİTMEMEYE"

Kiraz'ın elindeki önemli dosyalardan biri de Gezi olayları sırasında polisin orantısız güç kullandığı iddialarına ilişkindi. Kiraz bu dosya için "O kadar kapsamlı ki. İğne arar gibi şüpheli arayacağız. Önce mağdurların fotoğraflarını istemeyi düşündüm ama yaşananları hatırlatıp onları incitmemek için dikkat ediyorum" demişti.