Şehitlerin baba ocağına ateş düştü
Ajanslar

şehit evi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesine bağlı Dağlıca'daki hain pusuda şehit olan mehmetçiklerden ismi ilk açıklanan Yarbay İlker Çelikcan oldu. Sabah saatlerinde evli ve 2 çocuk babası Yarbay İlker Çelikcan'ın şehit düştüğü haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü


Olur İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki Köprübaşı Mahallesi’nde oturan şehit Yarbayın yakınları haberi alır almaz ailenin yaşadığı Bursa’ya hareket etti. Mahalle Muhtarı Yener Çelikcan’ın şehit Yarbay İlker Çelikcan’ın amacısının oğlu olduğunu ve 1983 yılında Kara Harp Okulunu kazanarak Ankara’ya gittiğini ve o tarihten bugüne kadar yurdun bir çok bölgesinde görev yaptığını, son görev yeri olarak geçen yıl Malatya’dan Hakkari’ye atandığını söyledi. Muhtar Çelikcan, "Köyden bir çok kişi Bursa'ya gitti. Ben de, yengesi Neriman ve halasının oğlu Cengiz Yıldırım ile birlikte gidiyorum. Acımız çok büyük. Allah sabır versin" diye konuştu.

Şehit yarbayın babaanesi 95 yaşındaki Dilber Çelikcan torunun şehit olduğu haberinin ardından şoke oldu. Konuşmakta güçlük çeken yaşlı kadın Çelikcan, gözyaşlarına boğuldu. Şehit yarbayın yengesi Pero Çelikcan ise, Yarbay Çelikcan’ın geçtiğimiz yıl ailesiyle birlikte köyüne geldiğini belirterek,"Hiç kimseyi incitmezdi, Duygusal birisiydi" diyerek hıçkırıklara boğuldu. Yengesi Neriman Çelikcan ise, "Olan ana kuzularına oluyor" dedi. Şehit yarbayın eşinin doktor olduğu bildirildi.

KOMANDO UZMAN ÇAVUŞ TOLGA ARTUĞ

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden 24 yaşındaki Komando Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki babasının evine ateş düştü. Kapı önünde askerleri gören anne oğlunun şehit olduğu haberini anlayıp çığlıklar içerisinde sinir krizi geçirdi. Görüntüler yürekleri bir kez daha dağladı.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

GARNİZON KOMUTANI VE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HABERİ VERDİ

Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyon için yola çıkan konvoya, PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda 16 asker şehit oldu. Şehit düzen askerler arasındaki Komando Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un Turgutlu'nun acı haberi, Cumhuriyet Mahallesi, Dar Sokak'taki babasının evine verildi. İki yıllık uzman çavuş Artuğ'un şehit olduğu haberini annesi Sevcan Artuğ ve babası Ercan Artuğ'a Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Garnizon Komutanı Binbaşı Ömer Haşim Olgun ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sezer birlikte verdi.

ÜÇ ÇOCUKTAN BİRİ

Aslen Iğdırlı olan şehit uzman çavuşun annesi Sevcan Artuğ, acı haberi alınca "Elleri kırılsın" diyerek, gözyaşı döktü. Evin önünde hazır bekletilen sağlık ekipleri, şehidin fenalaşan anne ve babasına müdahalede bulundu. Ailesinin 3 çocuğundan biri olan şehit uzman çavuşun ev ve sokağına Türk bayrağı asıldı. Bekar olan uzman çavuşun evi taziye ziyaretine gelenlerin akınına uğradı.

PİYADE ÜSTÇAVUŞ OKAN TAŞAN

Dağlıca'daki hain saldırıda şehit olan Piyade Üstçavuş Okan Taşan'ın ailesine acı haber verildi Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Piyade Üstçavuş Okan Taşan'ın (27) Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

Karacaören TOKİ konutlarında yaşayan Taşan'ın eşi Rahime, annesi İsmigüzel ile babası Bayram Taşan'a şehadet haberi eve gelen rütbeli askeri görevliler tarafından verildi. Bu sırada, psikolog ile 112 Acil Servis ekipleri de evde hazır bulundu. Haberin verilmesinin ardından evden ailenin feryatları yükseldi. Haberin duyulması üzerine çok sayıda mahalle sakini, şehit Taşan'ın ailesinin evine akın etti, bazı mahalleliler de Türk bayrağı açarak teröre tepki sloganları attı.Şehit Taşan'ın ailesinin evinin yanı sıra bazı apartmanlara da Türk bayrağı asıldı. Evli ve Meriç adında 5 yaşında bir oğlu olan Taşan'ın, yaklaşık 3 ay önce Hakkari'deki görevine başladığı öğrenildi.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

ASTSUBAY ÇAVUŞ CEMRE SALİH GÖZEN

25 yaşındaki Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen'in Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Genelkurmay Başkanlığı'nın şehit sayısının açıklamasının ardından Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Müftü vekili Ahmet Korkmaz, Yeşilyurt Mahallesi'nde oturan aileye acı haberi vermeye gitti.
Sağlık görevlilerinin eşlik ettiği heyeti sokağın başında gören aile, çocukları Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen'in şehit olduğunu anlayarak ağıtlar yakmaya başladı. Basın mensupları evin içine alınmazken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti. Acı haberi alan baba Hayri ile anne Fatma Gözen gözyaşlarına boğuldu.

EVİN TEK OĞLU

Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Çevredekiler teröre lanet yağdırırken, Tarsus Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, şehidin oturduğu sokağa ve evinin balkonuna dev Türk Bayrağı astı. 3 çocuklu ailenin tek oğlu olan şehidin ablası Doğa'nın da polis memuru olduğu belirtildi.

Balıkesir'de binlerce kişi Şehidin ailesiyle helalleşti VİDEO

ASTSUBAY ÇAVUŞ DENİZ GÖÇKÜN

Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçlardan birinin içinde olduğu bildirilen 22 yaşındaki şehit Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün şehit düştüğü ailesine açıklandı.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

Balıkesir Garnizon Komutanlığı yetkilileri, akşam saatlerinde şehidin Adnan Menderes Mahallesi'ndeki evine giderek annesi Ayfer Gökçün ile babası Serhat Gökçün'e acı haberi verdi. Oğullarından iki gündür haber alamayan buna rağmen umutla iyi haberi bekleyen ailesi, acı haberi öğrenince yıkıldı. Şehit astsubayın Ulaş adında bir de kardeşi olduğu öğrenildi. Yüzlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla şehidin evinin önüne geldi. Burada slogan atan kalabalık daha sonra şehidin evine taziye ziyaretinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u evden ayrılışı sırasında protesto etti. Bu arada, şehidin arkadaşları ve yakınları komutanlara sarılarak “şehidimizin öcünü alın” dedi. Grup daha sonra araçlarla konvoy yaparak şehir turu attı.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

PİYADE SÖZLEŞMELİ ER UĞUR YILDIZ

Dağlıca'da 15 arkadaşıyla birlikte şehit edilen Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız'ın şehadet haberi Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Haberi çalıştığı otelde alan ve kalp yetmezliği bulunan baba Sadık Yıldız hastaneye kaldırıldı. Eşinden ayrılan ve Isparta'da yaylada bulunan anne Gülbahar Çelikel'e de acı haberin verildiği ve Manavgat'a doğru yola çıktığı bildirildi.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

Manavgat Çağlayan Mahallesi'nde oturan ve 2011 yılında sözleşmeli olarak TSK'ya katılan Uğur Yılıdız'ın vatani görevini tamamladıktan sonra bir süre Manavgat Otogarı'nda bir firmanın yazıhanesinde görev yaptığı ve ardından da sözleşmeli olarak TSK bünyesinde göreve başladığı öğrenildi. Bir süre önce nişanlanan ve düğün hazırlığı yapan Uğur Yıldız'ın artan terör olayları sebebiyle izne gelemediği öğrenildi. Şehidin evine Türk Bayrağı asılırken, akrabaları da taziye için eve akın etti. Hastaneden eve getirilen babanın ambulanstan inerken bitkin olduğu gözlendi. Evin önünde binin üzerinde vatandaş toplandı.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

Uğur Yıldız'ın kardeşi Yılmaz Yıldız'ın geçen yıl kanserden hayatını kaybettiği ve bir kız kardeşinin bulunduğu, cenazenin de kanserden hayatını kaybeden kardeşinin yanına defnedileceği bildirildi.

UZMAN ONBAŞI ÖZGÜR YATAKDERE

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin (22) Salihli ilçesindeki ailesine acı haber verildi.

Şehidin Yörük Mahallesi Çınarlı Caddesi'ndeki evine giden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Hüseyin ve Saniye Yatakdere çiftine oğullarının şehadet haberini verdi.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

Tek çocuklarının acı haberini alan aile üyeleri, sinir krizi geçirdi. Aileye ev önünde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Haberi alan mahalle sakinleri de şehidin evine akın etti.

UZMAN ÇAVUŞ ADNAN ERGEN

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Adnan Ergen'in Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki ailesine acı haber verildi.

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Faruk Akıncı, sağlık ekipleri ile Eşen Mahallesi'ndeki baba ocağına gitti.

Şehidin babası Mehmet ve annesi Hacer Ergen'e 25 yaşındaki oğullarının şehadet haberi, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Faruk Akıncı tarafından verildi.

Haberin ardından şehit Ergen'in babaevinin balkonuna ve pencerelerine Türk bayrakları asıldı. Haberi duyan Fethiye ve Seydikemer ilçesi sakinleri, şehidin evinin önüne akın etti.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

Ailesinin tek erkek çocuğu Ergen'in, geçen yıl sözleşmeli uzman çavuşluk yapmaya başladığı, 10 aydır Hakkari'de görev aldığı ve bekar olduğu öğrenildi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde düzenlenen hain saldırıda Düzceli Piyade Er Cihan Aksarı şehit oldu. Acı haber Aksarı ailesine verildi.

PİYADE ER CİHAN AKSARI

Şehit düşen 16 askerden birinin Düzceli olduğu öğrenildi.

Düzce merkeze bağlı Mamure köyünde yaşayan 1988 doğumlu Cihan Aksarı'nın ailesine askeri yetkililer, sağlık ekipleri ile birlikte giderek acı haberi verdi.Cihan Aksarı'nın sözleşmeli er olduğu ve 10 gün önce baba ocağında olduğu öğrenildi. Şehit evinin sokağının girişine büyük bir Türk bayrağı asıldı.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

Şehit Harun Saltalı’nın baba ocağına ateş düştü VİDEO

UZMAN ÇAVUŞ HARUN SALTALI

Bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde düzenlenen saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Harun Saltalı'nın babaevinde yas var.

Sumbas Kaymakamı ve Kadirli Kaymakam Vekili Bedir Deveci, İlçe Garnizon Komutanı Albay Alaaddin Eşsiz, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik, şehidin Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'ndeki baba ocağına giderek, acı haberi baba Yusuf ve anne Sultan Saltalı'ya iletti.

Haberi alan aile gözyaşı döktü, eve Türk bayrağı asıldı.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

Baba Saltalı, oğlunun ilk görev yeri Hakkari'ye 4 yıl önce gittiğini, saldırıyı televizyonda duyduktan sonra oğluna ulaşamadığını belirterek, gözyaşı döktü.

Dede Veli Peksoy da (80) torununun şehit olmasına çok üzüldüğünü ifade ederek, "Vatan sağ olsun" dedi.

Eşi Hacer, annesi Sultan, kardeşleri Ali ve Esra Saltalı, şehidin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin, Ecem isminde 9 aylık kızı olduğu öğrenildi.

BAKIM ASTSUBAY ÇAVUŞ MUSTAFA ÖZDEMİR

Şehit olan askerler arasında bulunan 23 yaşındaki Bakım Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in şehit olduğu haberi, akşam saatlerinde askeri erkan tarafından Orhangazi Mahallesi Yavuzalp Sokak'ta yaşayan babası Metin Özdemir ve annesi Fatma Özdemir'e verilmişti.

Daha sonra kentte şehit olduğu haberini alan Eskişehirliler, teröre tepki konvoyu oluşturarak taziye dileklerini iletmek için şehidin baba ocağına gitti. Burada bir süre "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar" sloganları atan kalabalık, İstiklal Marşı okuduktan ve şehitler için dua ettikten sonra şehidin baba ocağından ayrıldı. Araçlarına binen kalabalık kent genelinde teröre tepki göstermek için oluşturdukları konvoyla kent genelinde tur atmaya devam ediyor.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

Bilecik'in Bozüyük ilçesi Gökçeli Köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in bekar ve 2013 yılında astsubay olduğu öğrenilirken, cenazesinin yarın ikindi namazına müteakip ikindi namazında kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedileceği bildirildi.

KONYA'DA 3 EVE ATEŞ DÜŞTÜ

Saldırıdaki zırhlı aracı kullanan 28 yaşındaki 3 yıllık Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun baba ocağı olan Ereğli'nin Doğualagöz Mahallesi'nde oturan annesi Sultan Aydın'a askeri yetkililer tarafından acı haber verildi. Oğlunun acı haberini alan anne Sultan Aydın ile şehidin 3 kardeşi sinir krizi geçirdi. Şehidin eşinden boşanan babası İsmail Köseoğlu'nun ise İstanbul'da bir yakınlarının düğünde olduğu ve acı haberi orada aldığı belirtildi.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

Şehit Köseoğlu'nun ilk görevini Afganistan'da yaptığı ardından da Yüksekova'ya tayin olduğu Acil Tıp Teknisyeni olan eşi Tansu ile 1 yaşındaki kızı Zeynep'i de Yüksekova'ya götürmeyip, Ereğli de bıraktığı öğrenildi.

''HER GÜN MAYIN TEMİZLİYORUZ''

Şehidin dayısı Rıfat Özbek, yeğeni ile her gün telefonla görüştüklerini belirtti. Özbek, ''Yeğenimle sürekli telefonla görüşüyorduk. Bize gece-gündüz sürekli yollara döşenen mayınları temizlediklerini söylüyordu. Çocuğunu çok özlediğini söylemişti. Van 100. Yıl Üniversitesi'nde yüksekokuldan mezun olduktan sonra uzman çavuş oldu. İlk olarak Afganistan'da görev yaptı. Sonra Dağlıca'ya geldi" dedi.

ACILI EŞ: BENİ BIRAKMA

Acı haberi annesinin evinde alan Tansu Köseoğlu, yakınlarıyla birlikte kayınvalidesi Sultan Aydın'ın evine geldi. Tansu Köseoğlu, "Beni Bırakma" diyerek gözyaşları içinde eve girmek isterken sinir krizi geçirmesi sonucu ambulansla hastaneye kaldırıldı.

SÖZLEŞMELİ ER RESUL COŞKUN

Piyade Sözleşmeli Er 23 yaşındaki Resul Coşkun'un şehit düşmesinin ardından merkez Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Canfeda Sokak'taki baba evine ateş düştü. 3 çocuk babası Zeki Coşkun ve anne Sıdıka Coşkun, oğullarının acı haberini misafirlikte aldı. Ancak aldıkları habere inanmak istemeyip evlerine döndü. Evlerine döndüklerinde ise karşılarında subayları görünce oğullarının şehit düştüğünü anlayan anne ve baba sinir krizi geçirdi. Acılı aile, hazırda bulunan sağlık görevlilerinin yardımıyla eve alınıp müdahale edildi.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

''YİNE KARANLIK ÇÖKTÜ, KİMİNİN GECESİNE, KİMİNİN YÜREĞİNE''

Daha önce konfeksiyonculuk yapan Resul Coşkun'un 1 yıl önce sözleşmeli er olarak göreve başladığı ve 2.5 yıl önce de Rahime Celepci ile nişanlandığı öğrenildi. Nişanlısı Celepci'nin ise Dağlıca saldırısının ardından gece yarısı sosyal paylaşıp sitesine 'Yine karanlık çöktü, kiminin gecesine, kiminin yüreğine' yazılı mesajı paylaşması dikkat çekti.

PİYADE ER MUHARREM ÖKSÜZ

Konya'ya üçüncü şehit ateşi ise Piyade Er Muharrem Öksüz'ün merkez Karatay İlçesi'ndeki eskiden köy statüsündeki Divanlar Mahallesi'ndeki baba evine düştü. Çiftçilik yapan baba Ömer ve anne Aliye Öksüz'e acı haberi askeri yetkililer verdi. Oğullarının şehit düştüğünü öğrenen acılı aile sinir krizi geçirdi. 2 kardeş olan Muharrem Öksüz'ün, yaklaşık 7 aylık asker olduğu öğrenildi.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

SÖZLEŞMELİ ONBAŞI FATİH DURU

Hain saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru'nun Çanakkale'nin Ezine ilçesindeki ailesine acı haber verildi. Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Turgay Şavir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Alaattin Tekin ile acı haberi vermek için şehidin Kayacık köyündeki baba ocağına gitti.Kaymakam Atik, şehidin ağabeyi Eyüp Duru'ya şehadet haberini verdi.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü

Atik'in "başınız sağ olsun" dediği Duru ise "Vatan sağ olsun" yanıtını verdi. Kahraman şehidin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirten Kaymakam Atik, "Gözyaşlarımızı içimize akıtacağız. Teröristleri sevindirmeyeceğiz" diye konuştu. Atik, şehidin evinin ve bütün köyün bayraklarla donatılması talimatını verdi. Öte yandan, 4 yıl önce göreve başlayan şehidin babası Kadir Duru'nun 2003 yılında vefat ettiği, annesi Azime Duru'nun ise gelininin doğumu nedeniyle Çanakkale'de bulunduğu öğrenildi.

Şehitlerin baba ocağına ateş düştü