Selçuk İnan'ın Galatasaray kariyeri

Selçuk İnan'ın Galatasaray kariyeri

Kralspor.com Detay Haber

Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinin ardından Süper Lig'de de zirvenin uzağında kalan Galatasaray'da en çok eleştirilen futbolcuların başında Selçuk İnan geliyor. Yıldız futbolcunun son oynanan Kayserispor maçında taraftarlar tarafından ıslıklanması bardağı taşıran son damla olmuştu. İnan'ın 2.5 yıldır Galatasaray forması altında göstermiş olduğu performansa bir göz atalım...

İLK SEZONUNDA 13 GOL ATTI

2011 yılında Trabzonspor ile olan sözleşmesi sona eren Selçuk İnan, Galatasaray'ın yolunu tutmuş ve 2 yıl üst üste şampiyon olan takımda gösterdiği performans parmak ısırtmıştı.

Fatih Terim'in takımın başına geçmesiyle birlikte kadroda büyük bir değişikliğe giden sarı-kırmızılılar, neredeyse ilk 11'in tamamını değiştirmiş, ligde ve Avrupa'da önemli başarılar elde etmişti. Bu başarılardaki en büyük pay sahibi şüphesiz Selçuk İnan'dı. İlk sezonunda 40 maça çıkan yıldız futbolcu attığı 13 golle kariyerinin en iyi sezonunu geçirmişti. Takımın bir anda saha için lideri olan Selçuk, Brezilyalı futbolcu Melo ile yakaladıkları uyumla göz doldurmuştu.

2. SEZONUNDA DA İSTİKRARINI SÜRDÜRDÜ

Selçuk İnan, Drogba ve Sneijder gibi yıldız futbolcuların takıma katılmasıyla birlikte biraz daha geri plana düşse de sarı-kırmızılı takımdaki 2. sezonunda da istikrarını sürdürdü. Attığı frikik golleriyle takımına hayat veren Selçuk, 2012-2013 sezonunda çıktığı 42 maçta 7 gol atma başarısı göstermişti.

Sarı-kırmızılılar o sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynarken 10 maçta forma giyen yıldız futbolcu gol atma başarısı gösteremese de takım arkadaşlarına yaptığı saha içi liderliğiyle yine kalitesini göstermişti.

Kaptanlığa kadar yükselen İnan, sezon sonunda Galatasaray ile 2. lig şampiyonluğunu yaşamıştı.

TAKIMLA BİRLİKTE DÜŞÜŞE GEÇTİ

2013-2014 sezonunda Sneijder'in 10 numara pozisyonuna geçmesiyle birlikte ağırlıklı olarak sarı-kırmızılıların defansif yükünü çeken yıldız futbolcu, takımın inişli çıkışlı bir grafik çizmesi nedeniyle performansında gözle görülür bir düşüş yaşadı. Toplam 34 maça çıkan Selçuk İnan rakip fileleri 6 kez havalandırmayı başardı.

TT ARENA'DA ISLIKLANDI

Chelsea maçı sonrası sarı-kırmızılı taraftarlardan eskisi kadar mücadele etmediği gerekçesiyle tepki toplayan yıldız futbolcu Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan Kayserispor maçında oyundan alınırken ıslıklanmıştı.

Selçuk, maç sonrası takım otobüsünden ayrı olarak stattan ayrılırken moralinin bir hayli bozuk olduğu gözlenmişti.

TOPLAM:

2011-2012 sezonu: 40 maç 13 gol
2012-2013 sezonu: 42 maç 7 gol
2013-2014 sezonu: 34 maç 6 gol