Selçuk'tan Kürt sorunu ve demokrasi yorumu

Selçuk'tan Kürt sorunu ve demokrasi yorumu

Bingöl Barosu'nca Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen ''Türkiye'de demokrasi'' konulu konferansta konuşan Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Türkiye'de sadece iktidar ve muhalefetin değil her kesimin hemen hemen hergün demokrasiden söz ettiğini belirterek, günümüzde ise artık hiper demokrasiden söz edildiğini söyledi.

''Demokrasi bir orkestradır. Orkestrada hiçbir ses diğer sesi bastırmamaktadır'' diyen Selçuk, Türkiye'nin bunu bir türlü algılayamadığını belirtti.

"TÜRKİYE'DE EN FAZLA 6 BİN SÖZCÜK KONUŞULUYOR"

Selçuk, Türkiye'de çok az kişinin kitap okuduğunu kaydederek, ''Türkiye'de ulus, devlet, yurt, tarih ve dil bilinci oluşmadı. Dil deyip geçmeyin. Dil felsefesi çok gelişti ve çok düşündürücü sonuçlara ulaşıldı. Amerika'da ilköğretim döneminden geçen bir öğrenci 71 bin sözcükle karşı karşıya geliyor. Suudi Arabistan 12 bin 700, Türkiye'ye geldiğiniz zaman en fazla 6 bin sözcük. Şunu unutmamak gerekiyor insanlar sözcükle konuşur. Kavramlarınız, diliniz ne kadar zenginse ufkunuz o kadar zengin olur '' diye konuştu.

Selçuk, ''Kürt sorunu çözülür mü?'' yönündeki bir soruya, ''kesinlikle çözülür'' yanıtını verdi.

İnsanların yarattığı bir sorunu yine insanların çözebileceğini vurgulayan Selçuk, ''Kürt sorunu çözülebilir bir sorundur'' dedi.

Konferansın sonunda Bingöl Baro Başkanı Erdal Aydemir, Selçuk'a teşekkür plaketi verdi.

Konferansa Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulaziz Beki ve vatandaşlar katıldı.