Selen Soyder kimdir

Selen Soyder kimdir

Selen Soyder 26 Aralık 1986'da İzmir-Alsancakta dünyaya geldi. Yanya göçmeni bir ailenin ilk ve tek çocuğudur. İlkokul, ortaöğrenim ve lise eğitimini İzmir'de tamamlamıştır. Şu anda İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisidir. 2006 yılında Miss Model Of Turkey güzellik yarışmasında Türkiye'nin en iyi modeli seçildi. Daha sonra Çinde düzenlenen Miss Bikini Of The Universe yarışmasında ülkemizi temsil etti ve yarışmada ilk beşe girmeyi başardı.

MİSS TURKEY GÜZELİ

2007 yılında Star TV tarafından düzenlenen Miss Turkey yarışmasına katıdlı ve Türkiye'nin en güzel kadını seçildi. Miss World 2007'de Türkiye'yi temsil eden Soyder burada ilk beşe girmeyi başaramadı. 2007 yılında ilk kez Vakko'nun modelliğiyle modelliğe başladı. Ardından dil eğitimi için bir süreliğine Kanada'ya yerleşti. Kanada'dan döndükten sonra ailesinin isteiği üzerine spikerlik eğitimi aldı ve Star TV'de staj yapmaya başladı.

İlk oyunculuk deneyimini 2010 yılında Fox TV'de yayınlanan Yer Gök Aşk dizisinde Toprak karakterini oynayarak yaşadı. 2011 yılında Toprak karakteriyle yine Fox TV'de yayınlanan Lale Devri adlı diziye geçerek Türkiye'de bir ilke imza attı.