Şenol Güneş: Rüştü dayak yemişti Volkan

Şenol Güneş: Rüştü dayak yemişti Volkan

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Kazakistan maçı öncesi Volkan Demirel'in sahayı terk etmesine de değinen Güneş, "Volkan sahada kalmalıydı. Kişilere bağlı değil ilkelere bağlı yaşamalıyız ve bir sistem kurmalıyız" dedi.

"VOLKAN ŞEN DE SAHAYI TERK ETTİ..."

"Demeçlerim ve yaptıklarım yanlış anlaşıldı" diyen Güneş, "Bana karşı olumsuz bir tavır sergilendi. Milli Takıma seçilen kişi ülkeyi temsil eden kişidir. O forma altında sizi seveni de sevmeyeni de kucaklamak zorundasınız. Volkan Şen zamanında Trabzonspor taraftarının tepkisi yüzünden sahayı terk etti. Yapmamalıydı güçlü olmalıydı. Milli Takım antrenöre ve futbolcusu ülke futbolu için en değerli unsurdur. Konu Milli Takım ise kulüpçülük tavrını sergileyemezsiniz. Volkan Demirel sahada kalmalıydı. Kişilere bağlı değil ilkelere bağlı yaşamalıyız ve bir sistem kurmalıyız" dedi.

RÜŞTÜ DAYAK YEDİ AMA DÜNYANIN EN İYİSİ OLDU

Güneş, "Teknik adamların, futbolcuların çok söz sahibi olması lazım. Çünkü sahada tepkilerle baş başa kalan onlar Fiziksel ve zihinsel olarak hazır olmayan bir futbolcu sahaya çıkmamalı. Futbolcu sadece yetenek olarak değil karakter olarak da güçlü olmalı. Volkan Demirel küfür nedeniyle sahaya çıkmadı. Peki diğer maçlarda da aynı tepkiye maruz kalırsa ne yapacak? Yine sahayı mı terk edecek? Söylemlerimiz çok önemli. Futbol camiası olarak bunlara dikkat etmeli ve duruşumuza dikkat etmemiz gerek. Futbolcular popüler insanlardır .Bu yüzden karakterleri de güçlü olmalı. Rüştü Reçber zamanında şiddete maruz kaldı ama sonra dünyanın en iyi kalecisi seçildi" diye konuştu.