Şentop: AK Parti'ye oy vermeyenler de AK Parti diyor
AA

mustafa şentop

Şentop, kentteki bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Tekirdağ milletvekili adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşların ve İslam aleminin, Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik etti.

Ankara'da 15 Nisan'da düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı ile partilerinin seçim için büyük bir başlangıç yaptığını anlatan Şentop, "Ankara'nın en büyük salonunda, Türkiye'nin her tarafından gelen yaklaşık 30 bin kişiyle aday tanıtımı yaptık, seçim beyanlarımızı açıkladık. Bu muhteşem bir başlangıç" diye konuştu.

7 Haziran seçiminin önemli olduğunu ancak AK Parti için zor olmayacağını aktaran Şentop, şöyle devam etti:

"Bu seçim önemli, çünkü AK Parti biliyorsunuz Türkiye'yi 2002'den bu yana yönetiyor. 9 seçim, yani 3 genel seçim, 3 yerel seçim, 3 de referandum yaptık. Bütün bunlarda AK Parti Türkiye tarihinde görülmemiş bir başarıyla netice aldı. Daha önce Türkiye'de Demokrat Parti 3 seçim arka arkaya kazanmış ama AK Parti'yi farklı kılan şey, 3 genel seçim arka arkaya oyunu arttırarak kazanmasıdır. AK Parti bu bakımdan sadece Türkiye'de değil, Avrupa tarihinde de dünya tarihinde de 3 seçim arka arkaya oyunu arttırarak kazan tek partidir, tek siyasi harekettir. İnşallah bu 4. seçimi de 7 Haziran'da oyumuzu bir önceki seçime oranla daha da arttırarak kazanacağız."

"AK PARTİYE OY VERMEYENLER BİLE AK PARTİ YÖNETSİN DİYOR"

Şentop, Türkiye'yi AK Parti'nin yönetmesini isteyen insan sayısının AK Parti'nin aldığı oydan daha fazla olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de 2002'den bu yana iktidardayız, 12,5 senedir iktidardayız, buna rağmen AK Parti'nin aldığı oydan daha fazla Türkiye'yi AK Parti'nin yönetmesini isteyen insan sayısı var, oranı var. Bir başka ifadeyle AK Parti'nin aldığı oya göre, potansiyel oyu anketlerde daha fazla. Bunu biz anketlerde görüyoruz. Sorduğumuzda 'hangi partiye oyunuzu vereceksiniz?' AK Parti diyenlerin oranı yüzde 50 civarında, 'Türkiye'yi hangi parti yönetsin?' diye sorduğumuzda dedikleri, yüzde 60'ın üzerinde 'AK Parti yönetsin, AK Parti yönetmeli' diyorlar. Oyunu AK Parti'ye vermediği halde, 'Türkiye'yi ancak AK Parti yönetebilir' diyenlerin sayısı, oranı Türkiye'de yüzde 10'ları aşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"CHP'NİN BİRÇOK VAADİNİ BİZ ZATEN YAPIYORUZ"

Mustafa Şentop, CHP'nin seçim beyannamesini eleştirerek, beyannamede yazılanların yarısından fazlasını AK Parti hükümetinin gerçekleştirdiğini dile getirdi.

"Oradaki vaatlerinin önemli bir kısmını, zaten biz yıllardır yapıyoruz. Bunlar başka bir dille, başka ifadelerle yazmışlar seçim bildirgesini. Bir kısmı da uçuk kaçık vaatler, niye çünkü onları yerine getirmeye, yapmaya niyeti yok, seçimi kazanma iddiası yok, iktidara gelme iddiası yok" diyen Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz ne demişti Bahçeli, 'yüzde 35' dedi. O da olmaz ya onun yarısını alsa 17,5 ona yetecek bu seçimde ama varsayalım ki 35 olsun. 35 ile iktidar olabilir mi Türkiye'de? Mümkün değil. Nitekim koalisyondan bahsediyor, çok enteresan bir koalisyon. Gazetecilere söylediği, CHP, MHP ve HDP, üçlü koalisyon yapacaklar niye? AK Parti gitsin de ne olursa olsun. Memleket isterse batsın. HDP ile MHP ve CHP, üçü koalisyon yapacaklar, koalisyon yapınca da diyecekler ki, 'Biz bunları vadettik ama tek başına iktidara gelirsek vadetmiştik, şimdi koalisyonuz bunları yapmayacağız' yalanı baştan hazır."

"BEYANNAMEDE YAZAN HER ŞEY UYGULANACAK"

AK Parti'nin hazırladığı beyannamelerin hükümet programına çevrildiğine dikkati çeken Şentop, "Bizim yazdığımız beyanname 390 sayfa. Bu beyannamede yazan her şeyi, biz yarın hükümeti kurarken hükümet programına çevireceğiz. Geriye dönük beyannamelerimizi bastık 2002'den itibaren. Bütün beyannamelerimizde ne yazmışsak, onları hükümet programı haline getirmişiz. Aynen uygulamaya geçirmişiz. Biz düşünerek, planını ve hesabını yaparak, kaynağını bularak vadediyoruz, beyanname yazıyoruz. Bu şekilde uçuk, kaçık vaatlerle, 'nasıl olsa yapmayacağım, söyleyeyim' diye ortaya çıkanlara millet prim vermiyor" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)