Şentop: Kılıçdaroğlu Türkiye siyasetinin Şaban'ıdır

Şentop: Kılıçdaroğlu Türkiye siyasetinin Şaban'ıdır

Şentop, Pınarhisar ilçesinde partisinin seçim merkezini ziyaretinde yaptığı konuşmada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Süleyman Demirel gibi seçimler öncesinde yerine getiremeyeceği sözler ve vaatlerde" bulunduğunu ileri sürdü.

"KILIÇDAROĞLU, TÜRKİYE SİYASETİNİN ŞABAN'I"

Kılıçdaroğlu'nun sözünün eri olmadığını iddia eden Şentop, "Kılıçdaroğlu Türkiye siyasetinin Şaban'ıdır. 'Elimi öpseler de televizyona çıkmam' diyor. Sanki seninle televizyona çıkmak isteyen var. Böyle bir şey yok ama adam kendi kendine gelin güvey oluyor. Bir gün söylediği lafı ertesi gün unutuyor, başka bir şey söylüyor. Hatta aynı konuşma içerisinde başıyla sonu tutmuyor" diye konuştu.

Şentop: Kılıçdaroğlu Türkiye siyasetinin Şaban'ıdır - izle

"kKILIÇDAROĞLU DEMİREL SİYASETİ YÜRÜTÜYOR"

Kılıçdaroğlu'nun iktidar olma gibi bir niyetinin olmadığını savunan Şentop, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini yerine getirme niyeti yok. Sözünün arkasında durma niyeti yok. Sözünün eri bir adam değil. Böyle bir siyaset anlayışıyla CHP'yi yönetiyor. Eski Demirel siyasetini bugün Kılıçdaroğlu'nda görüyoruz. Seçimde milletin oyunu alana kadar gönlünü yapmaya çalışıyor, her türlü palavra serbest, her türlü vaat serbest. Yapmayacak, yerine getirmeyecek olduktan sonra da vaat etmenin sınırı olmaz. Ama biz bu siyaset anlayışını değiştirdik. Başbakanımız ne söz verirse, söz verdiği şeyi yapıyor. Yapamayacağı şeyin de sözünü vermiyor. Biz Türkiye'de sözün değerini, vaadin değerini, siyasetin değerini arttırdık, itibarını arttırdık. Bu siyaset anlayışına uymayanlar çekilip gidecekler. Türkiye'de yerel yönetimlerin kitabını yazmış bir belediye başkanıyla, Türkiye'yi yönetiyoruz Başbakanımızla. O bakımdan bizim hem belediyecilikte hem Türkiye merkezi yönetiminde tecrübemiz, yaptıklarımız ortada."

AK Parti'nin Türkiye'yi itibarlı bir döneme taşıdığını ifade eden Şentop, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gittiği her ülkede saygıyla karşılandığını sözlerine ekledi.