Sergen Serpil Hamdi Tüzün'ün eğitim sistemini anlattı

Sergen Serpil Hamdi Tüzün'ün eğitim sistemini anlattı

NTV Spor'da yayınlanan ''Adil Oyun'' adlı programın bu haftaki konuğu Sergen Yalçın'dı.

Son olarak Sivasspor'u çalıştıran genç teknik adam, Üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Yalçın'ın en dikkat çekini sözleri ise altyapıdaki hocası Serpil Hamdi Tüzün ile ilgiliydi.

SİZİ FARKLI KILAN NEYDİ?

Sergen Yalçın, "Sizi farklı kılan neydi?" sorusuna verdiği yanıtta ise ilginç bir detay-bilgi paylaştı.

Sergen Yalçın, Beşiktaş altyapısında oynarken Serpil Hamdi Tüzün'ün direktifi doğrultusunda her gün kağıda 10 tane gol pozisyonu çizdiğini ve bunun, kariyerinde çok büyük faydalarını gördüğünü söyledi.

Sergen Serpil Hamdi Tüzün'ün eğitim sistemini anlattı İZLE

İşte Yalçın'ın çocukken yaptığı çizimler:

Sergen Serpil Hamdi Tüzün'ün eğitim sistemini anlattı

SERPİL HOCA ÖĞRETMİŞTİ

Yalçın "Sosyal hayatımda futboldan konuşmayı çok sevmiyorum. Oynarken de konuşmazdım. Oynarken öyle iyi işler yapıyordum ki, gittiğimiz yerlerde sürekli pohpohlanınca kendimizi dev aynasında görüyorduk. Benim kafa yapımla ayağa gidiş mesafesi hemen hemen hiç yok gibiydi. Düşündüklerinizi anında sahada yapabilmek zordur. İkisini birlikte yapmak zor iştir. Karşındaki oyuncudan 1 saniye önce düşünmen lazım. Küçüklüğümde bunlara çok çalıştım. Kafamda pozisyon üretir, sonra da onları kaleme alıp çizerdim. Her gün 10 tane gol yazardım. Kafamda o pozisyonları kendim başlatıp, finali ben yapıp golü atardım. Her gün bu çizimleri yapa yapa o kadar geliştim ki. Öyle goller anlatırım ki zamanında hepsini kağıda çizmişimdir. Bunu da bana ortaokul 1'e giderken Serpil Hamdi Tüzün hocamız öğretmişti. O kadar çok yazdım ki gol kalmadı" dedi.

Sergen Serpil Hamdi Tüzün'ün eğitim sistemini anlattı

DİLMEN: BEN BÖYLE BİR ŞEY DUYMADIM

Yalçın'ın bu sözlerinin ardından şaşkınlığını gizleyemeyen Rıdvan Dilmen, ''Ajax ve Barcelona'nın altyapısını araştırmaya gittim. Oralarda bile böyle bir eğitim sistemi ne gördüm ne duydum. Çok ilginç gerçekten de.'' dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ın yeni stadının açılışında Serpil Hamdi Tüzün'ün siyah-beyazlı takımın altyapısına çok büyük katkılar sağladığını söyleyerek, efsane teknik adama övgüler yağdırmıştı.

Erdoğan'dan Serpil Hamdi Tüzün'e teşekkür - İZLE

Sergen şampiyonluğu getiren golü anlattı - İZLE