Sergen Yalçın: Advocaat hocalık yapmasın

Sergen Yalçın: Advocaat hocalık yapmasın

Bipspor'a konuşan Sergen Yalçın, Fenerbahçe'nin yeni hocası Dick Advocaat' ve Beşiktaş'ın kadro yapısı hakkında konuştu.

"ADVOCAAT HOCALIK YAPMASIN"

Advocaat'ın "Başkanla hangi taktikte oynayacağımıza karar vereceğiz" söyleminin çok komik olduğunu dile getiren Sergen Yalçın şöyle devam etti. "Bir kulüp Başkanı futbolu bilebilir, görebilir, anlayabilir ama kesinlikle saha içerisindeki sistemden çok haberdar olabileceğini zannetmiyorum. Nasıl oynaması gerektiğini bir Başkan ile diyalog içerisine girmek bence çok sağlıklı değil. Ben de 2-3 senedir teknik direktörlük yapıyorum, daha hiç bir Başkan ile böyle bir diyaloğum olmadı. Başkan ile böyle bir diyaloğa gireceksen o zaman sen niye teknik direktörlük yapıyorsun? Başka bir şey yap o zaman, hocalık yapma! Başka bir iş koluna yönel. Bu durum Bana komik geldi."

"BEŞİKTAŞ ÇOK CİDDİ KAN KAYBETTİ"

Beşiktaş'ın bu sezon Gomez ve Sosa'dan yoksun olmasıyla ilgili çok ciddi bir kan kaybına uğradığını söyleyen Sergen Yalçın, siyah beyazlı takım hakkında Bip uygulamasında yer alan "10 Numara Muhabbet"te şu değerlendirmeyi yaptı: "Şampiyonlar Ligi'nde gruplar henüz çekilmedi belli değil ama Beşiktaş ile ilgili çok net olan bir gerçek var onu söyleyeyim. Gomez ve Sosa'sız Beşiktaş ciddi kan kaybetti. Yani en az yüzde kırkını kaybetti takımın. Çünkü bu iki oyuncu Beşiktaş'ın şampiyonluğunda, kazandığı maçlarda oyun içerisindeki özellikle lider vasıflı oyuncu deriz ya Beşiktaş'ta geçen sezon bu oyuncular Gomez ve Sosa'ydı. Bu oyuncuların gitmesi Beşiktaş'a çok kan kaybettirdi. Çok ciddi sorun yaşayacaklarını düşünüyorum eğer orayı dolduramazlarsa. Bu saatten sonra da çok kolay doldurulabilecek yerler değil. "