Seri katil Atalay Filiz hakim ve savcıları da şaşırttı

Ç

Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Silivri Cezaevi'ne bir yazı yazarak Ankara'da 2013'te işlenen Göktuğ Demirarslan ve Rus sevgilisi Elena Radchikova cinayetlerine dair Atalay Filiz'in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesinin alınmasını istedi.

"ELENA'NIN CASUSLUK YAPTIĞI BİLGİSİ BANA VERİLDİ"

Silivri Cezaevi'nden Ankara'ya video konferansla bağlanan Filiz; Ankara'daki cinayetleri itiraf ederek, gizli güçlerin talimatı üzerine okuduğu gazetelerden kendisine verilen gizli görevler nedeniyle iki sevgiliyi öldürdüğünü itiraf ederek "Kesinlikle tasarlama falan yok. Elena'nın Rusya için casusluk yaptığı bilgisi bana verildi. Göktuğ ise ölü taklidi teklifimi kabul etmedi. Bana başka seçenek bırakmadı. Silahı alırken benden fiziksel ve zihinsel sağlığımın yerinde olduğuna dair rapor istendi. Raporda 'Zihin sağlığın yerinde' dendiği için ben de sağlam olduğuma yüzde yüz emin oldum. Bunu yeşil ışık olarak değerlendirdim. Silahı alma sebebim şuydu. Şimdiye kadar hiç kimseye zarar vermemiştim. İlk defa bir insana zarar verebileceğim için kendi kendimin sağlamasını yapmak istedim" diye konuştu.

AKIL SAĞLIĞI RAPORU İSTENDİ

Filiz'in ifadesi sırasında Avukat Vildan Yirmibeşoğlu da yanında hazır bulundu. Mahkeme Filiz'in Ankara'da işlediği iki cinayetten de tutuklanmasına karar verdi. Heyet ayrıca akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için zanlının Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek bu yönde rapor hazırlanmasını kararlaştırdı.

"BÖYLE BİR PROFİLLE KARŞILAŞMADIK"

Avukat Yirmibeşoğlu yaptığı açıklamada, "Sorgusunda avukat olarak yanında olacağım. Zaten son derece ilginç bir dava. Filiz'i sorgulayan hâkim ve savcılar da onun için, 'Şimdiye kadar böyle bir profille karşılaşmadık' diyor. Hiç sabıkası olmamış. İyi eğitim almış. Kimse onunla ilgili olumsuz bir şey söylemiyor. Kendisinden böyle cinayetler beklenmeyen bir insan" dedi.