Servis araçları İstanbul trafiğini boğuyor
DHA

1

İstanbul'da günlük 2 milyon 400 bin kişiyi taşıyan 56 bin servis aracı, yolcularını alma saatine kadar mahalle aralarına ve caddelere park edince, zaten yoğun olan İstanbul trafiği boğulmaya başladı. Sabah işlerine, iş bitişi evlerine gitmek isteyen İstanbulluların şikayetleri bitmek bilmiyor.

SERVİS ARAÇLARI İÇİN PARK ALANLARI OLUŞTURULACAK

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeciler Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, konunun çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını söyledi. Servis araçlarının İETT'den daha fazla yolcu taşıdığını kaydeden Hamza Öztürk, şöyle konuştu:

Servis araçları İstanbul trafiğini boğuyor

"PARKLANMAYI KAYDIRMAK İSTİYORUZ"

"Turist servisleri otobüsleri hariç toplam 56 bin araç faaliyet gösteriyor. Günde 2 milyon 400 bin kişi okula, işe, fabrikaya gidiyor. İstanbul'da depolama yerleri belirledik. Mesire alanları, orman alanları hafta içinde boş. Ayrıca Futbol sahalarının park yerleri saptandı. Maslak-Zincirlikuyu-Fatih gibi bölgelerde yaşanan parklanmayı bu alanlara kaydırmak istiyoruz. Özellikle Maslak çevresinde Aslantepe'nin büyük bir alanı var. Hem kulüp bu parklanmadan kazanacak hem de servis araçları şehir içi, mahalle içlerinden dışarı çıkmış olacak.

Servis araçları İstanbul trafiğini boğuyor

ÇIKIŞLAR-GİRİŞLER AYRI SAATLERDE YAPILIRSA BU YOĞUNLUK YAŞANMAYACAK

İSPARK'ın da bize sunduğu çalışmalar var. 10 ile 30 dakika arası ücretsiz parklanma imkanı veriyor. Biz bir de yetkililerden kademeli saat uygulaması istiyoruz. Çıkışlar ve girişler ayrı saatlerde yapılırsa bu yoğunluk yaşanmayacaktır. "

Servis araçları İstanbul trafiğini boğuyor

Servis araçları İstanbul trafiğini boğuyor

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)