Sevan Nişanyan: Alkol değil İslam yasaklansın

Sevan Nişanyan: Alkol değil İslam yasaklansın

Hz. Muhammed'e hakaret ettiği iddiasıyla 13.5 ay hapis cezasına çarptırılan Yazar Sevan Nişanyan, özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Mustafa Kuleli'nin sorularını yanıtlayan Nişanyan, yeni alkollü içki düzenlemesiyle ilgili soruya alkolün de İslâm'ın da zihni uyuşturduğunu, dolayısıyla İslâm propagandasının da yasaklanması gerektiğini söyledi.

YİNE AĞIR HAKARETLER ETTİ

"Ben Muhammed'in Peygamber olduğuna inanmıyorum. Peygamber diye bir müessenin olduğuna inanmıyorum. Her hangi bir kişinin Allah'tan vahiy aldığını iddia etmesinin terbiyesizlik olduğunu düşünüyorum. Muhammed ya yalan söylemiş ya hayal görmüş" diyen Sevan Nişanyan, sözlerine Müslümanların ne tepki göstereceğini umursamadığını belirtti.

CEVABI AGOS ZATEN VERMİŞTİ

Nişanyan'ın İslam'a ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaretlerini ifade özgürlüğü çerçevesinde sunması, akıllara mensubu olduğu Ermeni cemaatinin İstanbul'daki yayın organı AGOS'un attığı "İfade özgürlüğü bahane, İslam düşmanlığı şahane" manşetini getirdi. AGOS söz konusu haberinde, İslam'ı ve peygamberi aşağılayan bir filmin gösteriminin Avrupa'da 'ifade özgürlüğü' kapsamı altında vizyondan kaldırılmamasını eleştirerek, "İfade özgürlüğü bahane, İslam düşmanlığı şahane" manşetini atmıştı.

Sevan Nişanyan: Alkol değil İslam yasaklansın