Sevgilisi aldatınca yarısını verdiği evini geri aldı
Ajanslar

1

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davaya göre Rus stilist Tatiana S. ile "Teo" lakaplı dansçı Savaş Sunme, 6 yıl önce tanıştı.

2 MİLYON LİRALIK DAİRE ALDI

Sabah Gazetesi'nden Ümit Uzun'un haberine göre, Rus kadın, aşık olduğu Sunme ile evlilik kararı aldı. Bunun üzerine Tatiana S.'nin annesi Olga S., kızına düğün hediyesi olarak Beşiktaş Ortaköy'den 2 milyon lira değerinde bir daire aldı.

DAİRENİN YARISINI SEVGİLİSİNE DEVRETTİ

İkili arasında sorunlar yaşanınca Sunme, Tatiana S.'ye evin yarısını kendi üzerine yapması halinde evlenebileceğini söyledi. Evlilik hayalleri kuran Tatiana S. de dairenin yarısını tapuda satış gibi göstererek Sunme'ye devretti. Devir için gereken parayı da Tatiana S. ödedi.

BAŞKA KADINDAN ÇOCUĞU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Birlikte yaşayan çift, evlilik hazırlıkları yaparken Tatiana S., Sunme'nin Marmaris'te başka bir Rus kadından çocuğu olduğunu öğrendi. Tatiana S., aldatıldığı iddiasıyla Sunme'yi evden kovdu. İstanbul Aile Mahkemesi'nden de dansçı hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı.

TAPU İPTAL DAVASI AÇTI

Evin devrini yaptıktan sonra Sunme'nin kendisine olan ilginin azaldığını ve çocuğu olmasına rağmen kendisini evlilik vaadiyle kandırdığını iddia eden Tatiana S., bir de tapu iptal davası açtı.

"EVİ ORTAK ALDIK"

Tatiana S., Sunme'ye verilen payın iptal edilerek kendi adına tescil edilmesini istedi. Sunme ise dairenin yarısını para karşılığında aldığını öne sürerek, "Nişanlı bile değilken, birini evlilik vaadiyle kandırmam hayatın olağan akışına ayrıdır. Evlilik durumumuz yoktu. Evi ortak aldık. Kışın o, yazın ise benim kullanacağım yönünde anlaşma yaptık" diye konuştu.

DAVAYI KAZANDI

Mahkeme dosyayı bilirkişiye gönderdi. Çiftin banka hesapları incelendi. Satışı gösteren herhangi bir hesap hareketine rastlanmadı. Mahkeme, dairenin Sunme'ye ait bölümün tapusunun iptaline karar vererek, dairenin tamamının Tatiana S. adına tescil edilmesine hükmetti.