Sharon Stone kimdir

Sharon Stone kimdir

Sharon Stone 10 Mart 1958 yılında Pennsylvania'nın Meadville kentinde dünyaya geldi. Dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Stone 1975 yılında, Saegertown Lisesi'nden mezun oldu. Henüz 16 yaşındayken Edinboro Üniversitesi'ne girmeyi başardı. Üniversitede okuduğu sırada Mc Donalds'da kasiyer olarak çalışan Stone, 1975 yılında Miss Pennsylvania güzellik yarışmasına katıldı ve birincilik elde etti.

Kazandığı birinciliğin ardından model olarak kariyerine devam etmek için üniversiteden ayrıldı ve New Jersey'e yerleşti. Burger King, Maybelline gibi pek çok markanın T.V. deki yüzü olan ünlü oyuncu, Ford Modellik Ajansı'na kaydolarak modellik kariyerini ilerletti. İlk sinema deneyimini 1981 tarihli Deadly Blessing ile yaşadı. Bu filmi King Solomon's Mines ve Action Jackson izledi. Stone, ünlü T.V. dizisi MacGyver'ın yapımcısı Michael Greenburg ile 1985 yılında evlendi; fakat çift geçimsizlik nedeniyle 1987 yılında boşandı.

ŞÖHRETİN KAPILARINI ARALADI

Bir bilim kurgu filmi olan Total Recall'da Arnold Schwarzenegger ila başrol almasıyla şöhret basamakalrını tırmanmaya başladı. Filmin vizyona girmesinin ardından ünlü erkek dergisi Playboy'un kapak kızı oldu. 1992 yılında vizyona giren "Temel İçgüdü" filmiyle artık o tüm dünya çapında tanınan bir yıldızdı. Filmde canlandırdığı biseksüel karakterin aşırı çıplaklık ve seks sahneleri yüzünden muhafazakar kesimden yoğun tepki aldı. Filmdeki karakteri, kendisinden önce dönemin ünlü yıldızları Meg Ryan, Jennifer Jason Leigh ve Julia Roberts'a teklif edilse de, hiçbiri rolün gerektirdiği çıplaklığı kabul etmeyerek filmde rol almadılar. Sinema izleyicileri ve eleştirmenleri tarafından iyi notlar alan Temel İçgüdü'nün vizyona girmesinin ardından People Dergisi'nin yaptığı anket sonucunda Sharon Stone en güzel elli kadın arasına girdi.

Stone, 1995 yılında, Robert De Niro ile beraber başrollerini paylaştığı ve Martin Scorsese tarafından yönetilen Casino adlı drama filmi ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Küre ödülü kazandı. Oyunculuğa uzun bir ara veren Stone 2004 yapımı Catwoman ile beyaz perdeye geri döndü. 2006 yılında vizyona giren Temel İçgüdü 2'de de başrolü oynadı. Her iki filmin de düşük gişe hasılatları yapması ve eleştirmenler tarafından olumsuz eleştirilmesi nedeniyle aradığı başarıyı yakalayamayan Stone, 2008 yılında Five Dollars a Day ve son olarak 2009 yılında Streets of Blood adlı filmlerde rol aldı.