Show TV'den Muhteşem Yüzyıl açıklaması

Show TV'den Muhteşem Yüzyıl açıklaması

İşte ilk bölümüyle tartışma yaratan Muhteşem Yüzyıl dizisinin kanalı Show TV'nin tarafımıza geçmiş olduğu basın açıklaması:

Show TV olarak 20 yıllık yayın hayatımızda her zaman kaliteli ve iddialı yapımlara imza atma çabası içinde olduk. Ülkemizin ilk özel televizyon kanallarından biri olarak gerek haber, gerek tartışma, gerekse eğlence programlarına her zaman farklı bakış açımızla yeni soluklar getirdik.

Aradan geçen zaman içinde, başarılı dizilerle de ülkemizde bu sektörün gelişmesinde büyük katkı ve rolümüz olduğu kanısındayız. Bu düşüncemizin gerçekliğini dün akşam ilk bölümüyle Show TV ekranlarına gelen ve izleyiciden rekor izlenme payı alan Muhteşem Yüzyıl dizimizle, bir kez daha görmüş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyor ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz.

Muhteşem Yüzyıl, Show TV ekranlarında fragmanlarının yayınlanmaya başlamasıyla planlı ve kasıtlı olarak bazı çevrelerce Osmanlı hanedanının yanlış tanıtıldığından ve dizinin o dönemdeki karakterleri ve ilişkileri çarpıttığı konusunda haksız bir şekilde itham edilmişti. Dün gece ekranlarımızda yayınlanan ilk bolümünde bu iddiaların gerçek dışı olduğu ve dizinin Osmanli tarihinin en parlak dönemlerinden biri olan Kanuni dönemini tarihi gerçeklerden esinlenerek dramatik bir kurgu ile seyirciye yansıttığı ortaya çıktı. Dekoru, kostümleri, görsel efektleri ve sanat yönetimiyle Türk televizyon tarihinin en iddialı ve yüksek bütçeli projesinde emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyor ve diziyi art niyetle değil objektif yayıncılık anlayışıyla değerlendiren medyamıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Saygılarımızla

SHOW TV

Venedik Elçisi sahnesi için tıklayın

Harem'de doktor muayenesi sahnesi için tıklayın

Cariyelerin dans sahnesi için tıklayın