Sıcaklıkların düşmesiyle soğuk hava etkisini gösterecek

Sıcaklıkların düşmesiyle soğuk hava etkisini gösterecek

Yılbaşında soğuk hava dalgasının etkisi altında kalan Türkiye'nin özellikle batı bölgeleri adeta kış ortasında yaz yaşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafindan yapılan son tahminlere göre özellikle kıyı bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ocak ayının son haftası ise sıcaklıkların hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Doğu bölgelerde de kar yağışı etkisini arttıracak.

SOĞUK HAVALAR YİNE GELİYOR, KAR KAPIDA

Özellikle Türkiye'nin batı bölgelerinde seyreden yüksek sıcaklığı küresel iklim değişikliğinin etkilerine bağlayan İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Orhan Şen, ay sonuna kadar tam anlamıyla bir kışın yaşanmayacağını belirterek "Yurt genelinde hava sıcaklıkla mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bu seneki modeller, kışın sert geçeceğini gösteriyor dolayısıyla ay sonundan sonra sert bir kış bekliyoruz" dedi.

HAFTASONU SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Mühendisi Adil Tek ise, bu hafta sıcaklıkların üst seviyede devam edeceğini belirterek "Bugünlerde Afrika üzerinden toz taşınımı güney bölgeleri etkisi altına alacak. Haftasonu birkaç derecelik düşüşler olacak" dedi.