Sigara kaçakçılarına düzenlenen operasyon kamerada
İHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube müdürlüğünce 2015 Kasım ayında başlatılan çatışmalarda 1 milyon 105 bin paket kaçak sigara ve çeteye bağlı taşımacılık yapan 6 TIR, 3 kapalı kasalı kamyonet ve bir otobüse el kondu.

PARAYI AKLAMA YÖNTEMİ

Yapılan çalışmalarda, çetenin kaçak sigaraları Mardin’den otobüs yoluyla, Cizre ve Van’dan ise İstanbul’a getirildiği, dikkat çekmemek için kasap, dönerci dükkanları ve oto parkları depo olarak kullandığı öğrenildi. Çete lideri S.S’nin kazandığı parayı oto kiralama firması ve oto satış galerileri üzerinden akladığı tespit edildi.

Sigara kaçakçılarına düzenlenen operasyon kamerada

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

İstanbul Bağcılar, Küçükçekmece ve Bahçelievler ilçelerinde düzenlenen operasyonlar, polis kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Her anı kayıt altında olan operasyonda filmleri aratmayan sahneler yaşandı.

Helikopter destekli kaçak sigara operasyonu VİDEO

ÖZEL HAREKAT DESTEĞİ

Polis helikopteri kamerasıyla da görüntülenen operasyona özel harekat polisi de destek verdi. Yapılan operasyonda 2 tabanca ve 1 pompalı tüfek, 137 adet mermi, miktar esrar, sigara kaçakçılığına dair el notları ve 115 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)