Sığınmacılara fuhuş yaptıran Suriyeli kadın tutuklandı
DHA

Merkez Seyhan İlçesi'nin Emek Mahallesi'nde oturan Suriyeli Ravva Haskir'in, sığınmacı kadınları erkeklere pazarladığı bilgisini alan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Bürosu ekipleri çalışma başlattı.

Suriyeli kadının oturduğu evi takibe alan polis, eve çok sayıda erkeğin girip çıktığını tespit etti. Eve baskın düzenleyen ekipler, Ravva Haskir ile birlikte 2 yaşında bir çocuk annesi 22 yaşındaki Hanin A. ile 20 yaşındaki Hibe K.'yı gözaltına aldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Sorgusunda 2 yıl önce Halep'ten geldiğini söyleyen Ravva Haskir, fuhşa aracılık ettiği suçlamasını reddetti. Sığınmacı kadınlara evini açıp, barınmalarını sağladığını öne süren Haskir, "Sokaklarda kalıyorlardı. Ben de evimi açtım, onlara sahip çıktım. Fuhuş yaptırmıyorum" diyerek suçlamayı kabul etmedi.

Sığınmacılara fuhuş yaptıran Suriyeli kadın tutuklandı VİDEO

Sığınmacılara fuhuş yaptıran Suriyeli kadın tutuklandı

"SOKAKTA KALMAMAK İÇİN KABUL ETTİM"

Ahlak Büro Amirliği'ndeki ifadelerinde Haskir'in bulduğu müşterilerle 150 lira karşılığında birlikte olduğunu söyleyen Hanin A., 2 yaşındaki çocuğu ile Suriye'deki savaştan kaçıp İzmir'e yerleştiğini, iş bulamayınca Adana'ya döndüğünü anlattı. Haskir ile Adana'da bir parkta karşılaştıklarını dile getiren Hanin A., "Hayat, İzmir'de pahalı olduğu için Adana'ya geldim. Parkta, Ravva ile tanıştım. Ravva bana eğleneceğim hem para kazanacağım bir iş olduğunu söyledi. Ben de sokakta kalmamak ve çocuğum için kabul ettim. O günden beri erkeklerle cinsel ilişkiye giriyorum" dedi.

Sığınmacılara fuhuş yaptıran Suriyeli kadın tutuklandı

"HER GÜN 10 ERKEKLE BİRLİKTE OLUYORDUM"

Türkiye'de 3 yıl önce kaçak yollarla geldiğini anlatan Hibe K. da, Türkiye'ye gelince daha önce izlediği Türk filmlerinde gördüğü İstanbul'u görmeye gittiğini belirterek "Orada geçinemeyince Adana'ya geldim. Burada Ravva ile tanıştım. Bana 'Sana göre bir iş var hem çok eğleneceksin hem de para kazanacaksın. Türk erkeklerinin bazıları kadınla gezip eğlenirler bazıları da cinsel birliktelik ister' dedi. Ben de zor durumda olduğum için kabul ettim. Her gün 10 erkekle birlikte oluyordum" diye ifade verdi.

Sığınmacılara fuhuş yaptıran Suriyeli kadın tutuklandı

Hanin A. ile Hibe K. ifadeleri ardından Adana Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. İnsan ticareti yapmak, fuhşa aracılık etmek ve yer sağlamak suçlarından adliyeye sevk edilen Ravva Haskir tutuklandı

Sığınmacılara fuhuş yaptıran Suriyeli kadın tutuklandı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)