Sığınmacıların Jungle kampı yarın kapatılıyor
Ajanslar

Sığınmacıların Jungle kampı yarın kapatılıyor

İngiltere'ye geçmek isteyen sığınmacıların geçiş güzergahı olan ve yaklaşık 7-8 bin sığınmacının kaldığı Jungle yarın sabah saatlerinden itibaren boşaltılmaya başlanacak.

FRANSA VE İNGİLTERE ORTAK OPERASYON DÜZENLEYECEK

Fransa ve İngiliz hükümetlerinin ortak düzenleyeceği operasyona ilişkin Pas-de-Calais Valisi Fabienne Buccio, tahliyenin detaylarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Buccio, tahliyenin yarın sabah Fransa saati ile 08.00 itibarıyla başlayacağını ve tahliyenin detaylarının bugün sığınmacılarla paylaşıldığını aktardı.
Gün içerisinde kamptaki sığınmacılardan oluşan gruplarla görüştüğünü aktaran Buccio, sığınmacıları temsil eden bu grupların Valiliğin mesajını iletme konusunda kendilerine yardımcı olduğunu dile getirdi.

Buccio, "Bugün benim için kişisel olarak da zor bir gün. Hem insan onuruna hem de Fransa'ya yakışır bir tahliye olacak. Tüm sığınmacılar bugün yapılan toplantıyla bilgilendirildi" ifadesini kullandı.

KAMPTAN GÖNDERİLENLER KARŞILAMA MERKEZİNE GELECEK

Sığınmacıların, kampı sabah saatlerinde terk ederek kamp yakınında kurulan karşılama merkezine geleceğini ifade eden Buccio, merkezin kamptakileri ağırlayacak donanımda olduğunu kaydetti.

Merkezde gruplara ayrılacak sığınmacılar birkaç hafta içerisinde ülkenin çeşitli bölgelerinde bulunan sığınmacı merkezlerine gönderilecek.

GÜVENLİK GÜÇLERİ KONUSUNDA YANLIŞ BİR ALGI VAR

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet de tahliyede herhangi bir karışıklığa geçit vermemek için hem bakanlık hem valilik olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Brandet, tahliyede binden fazla güvenlik gücünün hazır bulunacağına ilişkin kamuoyunda yanlış bir algı olduğunu, bu önlemlerin herhangi bir karışıklığın önüne geçmek için alındığını söyledi.

ÇOK SAYIDA POLİSİN OLMASI KAMPTAKİLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN

Brandet "Çok sayıda polis ve güvenlik gücünün görev yapması kampın ve kamptakilerin güvenliği için. Tahliyenin polis gücüyle yapılacağı algısı doğru değil. Tahliyeyi provoke etmeye çalışan kişi ve gruplar içeri sokulmayacak. Dileriz her şey umduğumuz gibi geçer" ifadesini kullandı.