Siirt Şirvan'da kavgalı iki aile barış güvercini uçurdu

ŞRİVAN

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, Siirt İl Genel Meclisi Üyesi Müslim Hazinoğlu ve kanaat önderi Molla Hüseyin Seydaoğlu'nun girişimleri ile Şirvan'da Cellek ile Ödümlü ve Uğur aileleri arasında 1 aydan beri devam eden husumet, barış ile sonuçlandırıldı.

"BUNU BİZ TALİHSİZ BİR OLAY OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"

Aileler arasındaki barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Tutulmaz, şunları söyledi;

"Siirt'te tayinim çıktıktan sonra Ankara'da üst düzey bir yemekte ilçeler konuşulurken, 'En güzel ilçe orada Şirvan'dır' sözü geçti ancak geldiğim on beşinci günden itibaren, neredeyse 1 aydır hep Şirvan'la ilgilenmek durumunda kaldık. Bunu biz talihsiz bir olay olarak değerlendiriyoruz. Çünkü bu Şirvan'ın namına yakışmayan bir durumdu. Yıllardan beri gelen Şirvan'ın bir dostluk, kardeşlik, huzur ilçesi olması olgusunu bozan, buna zarar veren bir durumdu. Çok şükür çok kısa bir sürede bunu yeniden tesis ediyoruz"

Siirt Şirvan'da kavgalı iki aile barış güvercini uçurdu

KAYMAKAM DA TEŞEKKÜR ETTİ

Şirvan ilçesinin geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberliğin çok güzel yaşanacak bir yer olarak devam edeceğine inancının sonsuz olduğunu belirten Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel de, barış ortamının tesis edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.Siirt Şirvan'da kavgalı iki aile barış güvercini uçurdu

Siirt Şirvan'da kavgalı iki aile barış güvercini uçurdu

BARIŞ GÜVERCİNLERİ UÇURULDU

Törende, her iki aileye mensup kişiler birbirlerini kucaklayıp havada tutulan Kuran-ı Kerim'in altından geçerek, aralarındaki husumeti barış ile sonuçlandırdı. Molla Hüseyin Seydaoğlu'nun duasıyla devam eden tören, İlçe Kaymakamlığı önünde barış güvercinlerinin uçurulmasının ardından verilen yemekle sona erdi.

Siirt Şirvan'da kavgalı iki aile barış güvercini uçurdu