Silahlı PTT soygunu güvenlik kamerasında
İHA

İzmir'deki PTT soygunuyla ilgili detaylar ortaya çıktı. PTT şubesinde biri bayan 2 görevli bulunduğu sırada, içeri giren şapkalı Coşkun Ö., elindeki silahı veznedeki görevliye göstererek, açtığı poşetin içerisine kasadaki bütün parayı koymasını istedi.

SOYGUN ANI KAMERADA

Görevli, panik halinde ve korku içinde kasadaki parayı şüphelinin uzattığı siyah poşete koydu. Soyguncu Coşkun Ö., daha sonra sakin bir şekilde PTT şubesinden ayrıldı. Bu anlar ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Silahlı PTT soygunu güvenlik kamerasında

17 DAKİKADA YAKALANDI

Görevlilerin durumu bildirmesi ile harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve sivil polis ekipleri, olay yerine yakın bölgede kaçış noktalarını kapatırken şüphelinin otobüs, metro, İZBAN gibi toplu taşıma araçlarına binme ihtimaline karşı tedbir alındı. Daha sonra polis, şüphelinin taksiye binip gittiğini tespit etti. Polis ekipleri, taksi şoförüne ulaşırken, şüpheli Coşkun Ö.’nün başka bir taksiye bindiğini öğrendi. Polis ekipleri, Ege Üniversitesi Hastanesi kavşağında şüphelinin bindiği taksiyi bulup önünü çevirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Huzur Timleri, soyguncuyu kıskıvrak yakaladı. Şüpheli soygundan 17 dakika sonra başarılı bir çalışma ile İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Silahlı PTT soygunu güvenlik kamerasında VİDEO

İŞSİZ KALDI, SOYGUN YAPTI

Sorgulanmak üzere Gasp Büro Amirliği’ne getirilen Coşkun Ö.’nün üzerinden PTT şubesinden soyduğu 5 bin 375 lira, 9 mm çapında kuru sıkı tabanca, bomba görünümü verilmiş pet şişe, üzerinde kendi resminin bulunduğu sahte kimlik kartı, 1 adet bıçak ve kağıda yazılı ‘notu bulundu. Evli ve bir çocuk babası olan Coşkun Ö.’nün bir süre önce tekstil işi ile uğraştığı ve işler iyi gitmemesi nedeni ile bıraktığı, bir süredir de işsiz olduğu öğrenildi. Şüpheli Coşkun Ö. Gasp Büro Amirliği’nden sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)