Şile liman yenileme ve rekreasyon projesi başladı

e

Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesi kapsamında 100'er metrelik 6 adet iskele ile liman içi güçlendirilecek. Ayrıca misafir teknelerin de rahatlıkla barınabileceği 250 teknelik bir liman kullanımına sunulacak.

HERŞEY YENİDEN TASARLANACAK

Proje kapsamında balıkçı barınakları, balık satış üniteleri, sahil güvenlik binası, liman işletme binası, bakım alanları, çekek alanları, festival alanı, spor alanları, eğlence parkları, kaykay alanı, oyun tepeleri, kermes, sirkler ve fuar alanları yeniden tasarlanarak yapılacak.

Şile liman yenileme ve rekreasyon projesi başladı

ŞİLE'NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Alan benzerleri arasından limanı ve modern çevre düzenlemesi ile hemen ayrılırken, vatandaşlarımızın en çağdaş ve sağlıklı koşullarda imkan verecek şekilde inşa edilecek. Şile meydan projesi kapsamında etkinlik alanı 14 bin metrekare olacak.

Projenin kıyı kısmında ise; restoranlar, dinlenme alanları, sosyal mekanlar ve kafeler yer alacak. Meydan kısmı 10 bin metrekare olarak tasarlanacak ve içerisinde 11 adet büfe, 2 adet kafeterya, açık ve kapalı restoran, 820 metrelik yürüyüş-koşu parkuru ile bin 100 metrelik bisiklet parkuru yer alacak. Şile Kumbaba Plajı ile Şile Limanı arasındaki 20 hektarlık dolgu alanı ise Koruma ve Kurul tarafından onaylanan projeye göre ana meydan ve gölgeliklerden oluşacak.

ŞİLE EŞSİZ BİR TURİZM ALANI KAZANACAK

Projede ayrıca 450 araçlık otopark, 21 otobüs alanı ve 50 bisiklet alanı bulunacak. Dubalı yaya yolunun da yer alacağı projede Kumbaba Plajı kısmına ise soyunma kabinleri, kafeterya, gözetleme kuleleri, WC, duş alanı bulunacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Şile, atıl durumda bulunan mevcut doldurulmuş alan yerine Şile'de yaşayanların ve ziyaretçilerinin keyif alacağı, yeni ve eşsiz bir turizm alanı daha kazanacak.

Şile liman yenileme ve rekreasyon projesi başladı

2016 YILININ İKİNCİ YARISINDA BİTMESİ HEDEFLENİYOR

Şile için ‘Dev yatırımlar, dev projeler' sloganıyla yola çıkan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Şile'ye verdiği sözleri tek tek yerine getiriyor. “Atıl durumda bulunan dolgu alanımızı yenileyerek ilçe turizmine kazandıracağız, bu alanı yaşayan ve vatandaşlarımızın severek kullanacağı bir alan haline getireceğiz” sözünü veren Tabakoğlu, proje çalışmalarına başlanmasıyla beraber bugünlerde sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

İnşaasına geçtiğimiz günlerde başlanan Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon Projesinin 2016 yılının ikinci yarısında bitmesi hedefleniyor