Silopi'de bir ilkokul ateşe verildi

silopi

Silopi Yenişehir İlkokulu'na dün akşam saatlerinde giren yüzleri kapalı 3 kişi, öğretmenler odasını ateşe vererek, kantini talan etti. Okulun tek güvenlik kamerası yaşanan olayları saniye saniye kaydetti.

İLKOKUL ATEŞE VERİLDİ

Güvenlik kamerası görüntülerinde, pencereleri kırarak içeri giren kişiler, 2'nci katta bulunan okul kantininin kapı ve camlarınını da kırarak içerideki eşyaları yerlere savurdu. Daha sonra kantinde bulunan koltukları ateşe veren bu kişilerden biri, bu kez kantinin karşısında bulunan öğretmenler odasına yöneldi. İçeride kanepe ve koltukları ateşe veren saldırganlar, daha sonra okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünü kırıp yere atarak hızla olay yerinden uzaklaştı. Olay yerine gelen polis, kantin ile öğretmenler odasında parmak izi ve delil topladı. Okulda meydana gelen zararın yaklaşık 60 bin lira civarında olduğu belirtildi.

YAKILAN İLKOKULDAN GÖRÜNTÜLER

Silopi'de bir ilkokul ateşe verildi

YOL KAPATILDI

Öte yandan dün akşam bunlar yaşanırken, Habur Sınır Kapısı'na giden uluslararası İpek Yolu'nda gece geç saatlerde bir grup YDG-H üyesi, yolu trafiğe kapattı. Kapanan yolda uzun tır kuyrukları oluştu. Göstericiler tır şoförlerinden korna çalmalarını isteyerek geçişlerine bu şekilde izin verdi. Tır ve araçların korna gürültüsü yaklaşık yarım saat boyunca kent merkezinde duyuldu. Emniyet birimlerinin gelmesi ile birlikte göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Silopi'de bir ilkokul ateşe verildi

Silopi'de bir ilkokul ateşe verildi