Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi açıldı
AA

d

Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda gerçekleştirilen "Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi" İstanbul'da kapılarını açtı.

THY'den yapılan açıklamaya göre, Türk mimarlık tarihinin en önemli simgesi Mimar Sinan, ölümünün 427. yılında, "Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi" ile anılıyor.

SERGİ KAPILARINI AÇTI

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), Mimar Sinan Araştırma ve Uygulama Merkezi, MSGSÜ İç Mimarlık Bölümü ile Allevents ortaklığında ve THY sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi, MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde kapılarını açtı.

THY'nin katkılarıyla hazırlanan "5 Asır Sonra Sinan'ın Minarelerinden 4 Mevsim İstanbul Belgeseli"nin de gösterime girdiği "Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi", 9 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da, ardından da Türkiye'nin ve dünyanın farklı kentlerinde organize edilecek.

Sinan ve Mimari Dehanın Şaheserleri Sergisi açıldı

5 ASIR SONRA SİNAN'IN MİNARELERİNDEN 4 MEVSİM İSTANBUL BELGESELİ

THY'nin ana sponsorluğunda, Sony'nin de teknoloji sponsorluğunda hazırlanan "5 Asır Sonra Sinan'ın Minarelerinden 4 Mevsim İstanbul Belgeseli", Mimar Sinan'ın İstanbul'daki camilerinin minarelerinden 12 ay boyunca yılın 4 farklı mevsiminin çekimlerinden oluşan 4K çözünürlüğünde 16 dakikalık hızlandırılmış bir çekimden oluşuyor.

Proje süresince 170 bin İstanbul fotoğrafı çekilerek film aşamasında 21 bin kare fotoğrafın kullanıldığı belgesel, sergide izleyicisiyle buluşmayı bekliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)