Sınırda 40 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu

Sınırda 40 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu

Türkiye'den Babel-Hava Sınır Kapısı'na giden Türk TIR'larının yüklerini boşaltacağı tampon bölgeye yükün muhatabı ile çalışanlarının gelememesi, Halep ve çevre bölgelerde çatışmaların şiddetlenmesi, ayrıca sınır kapısı çevresinde bulunan kamplardaki insanlardan kaynaklanan çeşitli sorunlar nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki TIR çıkışları 10 Şubat itibariyle geçici olarak durdurulmuştu. Sınırda halen beklemenin devam ettiği belirtildi.

KUYRUK ŞEHİR MERKEZİNE UZANDI

Özgür Suriye Ordusu'nun denetiminde olan kapıdaki sorunun giderilmesi için çalışmaların devam ettiği bildirilirken, Babel-Hava'da sorunun giderilmesi durumunda Cilvegözü'nden TIR çıkışlarına izin verileceği ifade edildi. Ülkelerine gidip gelmek isteyen Suriyelilere ise izin verildiği kaydedildi. Çıkışların geçici olarak durdurulmasıyla birlikte kapıda 40 kilometrelik TIR kuyruğu oluşmuş durumda. Uzun TIR kuyrukları Reyhanlı ilçe merkezini aştı veKırıkhan ilçesi yol güzergahı ile Antakya merkeze doğru uzandı.

"HIRSIZLIK BAŞLADI"

Bir haftadır sırada beklediğini söyleyen TIR şoförü Süral Sökmez, burada hırsızlığın başladığını arabaların akü ve mazotlarının çalındığını belirtti. Sökmez, "Burada ikamet ettiğimiz halde evimize gidemiyoruz. Arabamızı bırakamıyoruz" dedi. Samsun'dan yük getiren TIR şoförü Şükrü Sökmez ise, "Kuyrukta ilerleyemiyoruz. TIR kuyruğu almış başını gidiyor. Hırsızlıktan dolayı araçlarımızı bırakamıyoruz. Gerçekten zor durumdayız. Yetkililerden bu konuya el atmalarını bekliyoruz" diye konuştu.