Şirin Payzın kimdir

Şirin Payzın

Şirin Payzın, 1968 yılında İstanbul’da doğdu. Payzın, 1987 yılında Üniversite için Fransa’ya gitti. Fakat babası ölünce geri döndü. İstanbul Üniversitesinde Filoloji bölümünde yarım dönem okudu. Devam etmeyip Ankara’da Bilkent Üniversitesine geçti ve Sanat Tarihi ile İşletme okudu. Daha sonra da New York Üniversitesinde eğitimini tamamladı.

Okul bitirdikten sonra Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcilisi oldu. Televizyon yapımcısı Ufuk Güldemir’in de aracılığıyla Show TV’de çalışmaya başladı.

RÖPORTAJLARI SES GETİRDİ

1994-1999 yılları arasında Ali Kırca ile ATV Ana haber kadrosunda diplomasi muhabirliği yaptı. ATV ve Sabah Gazetesi adına önemli röportajlar yaptı. 1997 yılında Libya Lideri Muammer Kaddafi ile yaptığı özel röportajı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti “Yılın Röportajı” ödülünü kazandırdı.

Namus cinayetlerini anlattığı “Hepsi Birer Güldünya” belgeseliyle de 2004’te Metin Göktepe “Yılın Görüntülü Haber Ödülü”nü kazandı.

CNN Türk’ün kurulduğu 1999 yılında muhabir olarak göreve başladı. 2001 yılında “Dünyada Bugün, Yeni Gün Hafta Sonu” programlarını hazırlayıp sundu. 2002 yılının Eylül ayına kadar bu görevlerini sürdürdü.

TRT adına 2003 yılının Mart ayında başlayan Irak Savaşı sırasında özel bir program hazırlamak için İran’a gitti.

ÖNEMLİ OLAYLARI YERİNDE İZLEDİ

Yerinde izlediği önemler olaylar arasında “Pakistan askeri darbesi, Bağdat’ta yaşanan krizler, İsrail’de ikinci intifada, İran seçimleri, AB Helsinki Zirvesi, New York’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu” gibi önemli haberler bulunmaktadır. O sıra CNN Türk adına oralarda bulundu. Daha sonra Irak’taki izlenimlerini “Perspektif” programında belgesel olarak sundu.

Payzın, halen “360 Derece” adlı programı hazırlayıp sunuyor. Ayrıca “Ne Oluyor?” tartışma programıyla farklı görüşleri bir araya getiriyor.

Fransızca ve İngilizce bilen Payzın, 1999 yılında Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Ali Ahmet Acet ile evlenip boşandı.