Şırnak Belediyesi çalışıyor
AA

Aralarında terör örgütünün yöneticileri ile dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirildiği, 50 ton ağırlığında bin 845 el yapımı patlayıcının imha edildiği, el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikatın kaldırıldığı, 39 çukurun kapatıldığı, 14 bin 727 evde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hasar tespit çalışmasının yapıldığı kentte, 14 Kasım'da sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından imar ve altyapı çalışmaları hızla başlatıldı.

Şırnak Belediyesi çalışıyor

Bu kapsamda yürütülen çalışmalara KHK gereği Şırnak Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu da sunduğu belediye hizmetleri ile katkıda bulunuyor.

Şırnak Belediyesi çalışıyor

KENT TEMİZLENİYOR

Vali Yardımcısı Bedirhanoğlu, göreve başlamasıyla ilk iş olarak kentteki sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunları ve belediyeden beklentileri görüştü.

Bedirhanoğlu'nun talimatıyla terör saldırılarının izlerinin silinmesi için temizlik çalışmalarına başlanan ve temizlik hizmeti düzenli şekilde yapılan kentte teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu tahrip olan yollar onarılıyor, cadde ve refüjler düzenleniyor.

Şırnak Belediyesi çalışıyor

ŞIRNAK BELEDİYESİNE YENİ HİZMET BİNASI

Teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıları infilak ettirmesi nedeniyle binası kullanılamayacak durumda olan ve geçici olarak Özel İdaresi binasının alt katında hizmet veren Şırnak Belediyesi için yeni hizmet binası yapılacağı belirtildi. Belediyenin yeni hizmet binasında Kadın ve Kültür Merkezi de bulunacağı öğrenildi.

Şırnak Belediyesi çalışıyor

5 BİN 960 PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK

Kente yeni otogar binası, çocuk parkları, mesire alanı kazandırılması için çalışmalar yürütülüyor. İçme suyu, altyapı, kanalizasyon projesi başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile planlanan 5 bin 960 projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi hedefleniyor. Kısa vadede, mezbahanın ıslahı, park ve mezarlık duvarlarının yenilenmesi, 105 kilometre asfalt yol yapılması için çalışmalar sürüyor.

Şırnak Belediyesi çalışıyor

Terör saldırıları sonucu yıkım kararı alınan 2 bin 44 konut ve 5 cami ile yıkılan 3 okul ve öğretmenevinin yerine yenilerinin yapılacağı kentte inşa edilecek 6 bin dolayında konutun bir yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Bu çalışmalar sürerken bir yandan da kentin yeniden imarı için hazırlanan projeler terör mağdurlarına konunun uzmanlarınca anlatılıyor. Valilik ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce Şırnak spor salonunda kurulan 40 stantta mimar ve mühendislerin de bulunduğu 60 kişilik ekip tarafından hayata geçirilecek projelerle ilgili bilgilendirme yapılıyor ve "Yeni Şırnak Projesi" ilan panolarıyla da vatandaşlara tanıtılıyor.

Şırnak Belediyesi çalışıyor

VATANDAŞLAR MEMNUN

Bedirhanoğlu'nun göreve başlamasıyla bir hafta boyunca belediye otobüslerinin vatandaşlara ücretsiz hizmet verdiği kentte belediye hizmetiyle tanışmaktan memnuniyet duyan vatandaşlar, kentin yeniden imarı için hazırlanan projelerin bir an önce hayata geçirilmesini heyecanla bekliyor.

Vatandaşlardan Halil Yürük, yaptığı açıklamada, Şırnak'ı yepyeni bir çehreye kavuşturacak projeyi çok beğendiklerini belirterek projenin kente hayırlı olmasını diledi. Yürük, projenin hayata geçmesiyle Şırnak'ın modern bir görünüme kavuşmasını merakla beklediklerini dile getirdi.

Metin Atiz de projeyi muazzam bulduklarını ifade ederek uygulanması ile Şırnak'ın çehresinin tamamen değişeceğine inandığını kaydetti.

Şırnak Belediyesi çalışıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)