Şırnak'ta Kürtçe bilmeyen şahsın Mini'sini yaktılar

mini

Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Cudi Mahallesi'nde yüzü maskeli bir grup yol kesti. Yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yapan göstericiler, 35 EL 681  plakalı otomobili durdurdu.

KÜRTÇE BİLMEDİĞİ İÇİN ARACINI YAKTILAR

Sürücü Doğan Altınok'un Kürtçe bilmediğini belirtmesi üzerine göstericiler, molotofkokteyli attıkları otomobili ateşe verdi. Altınok alev alan araçtan inip uzaklaşırken, polis ekiplerinin gelmesi üzerine şahıslar  sokaklara kaçtı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen araç kullanılmaz hale geldi.

Şırnak'ta Kürtçe bilmeyen şahsın Mini'sini yaktılar

''SEN NASIL KÜRTÇE BİLMİYORSUN DEYİP CAMLARI KIRDILAR''

Şırnak Devlet Hastanesi'nde görev yaptığını belirten Doğan Altınok, yaptığı açıklamada, yüzleri maskeli bir grubun Kürtçe bir şeyler  söylediğini belirterek, şöyle konuştu: ''Ben de (Kürtçe bilmiyorum mümkünse Türkçe söyleyin) deyince göstericiler, 'Sen nasıl Kürtçe bilmiyorsun' deyip aracın camlarını kırmaya  başladılar. Engel olmaya çalıştığım sırada da bir kişi otomobilin içine molotofkokteyli atınca ben de canımı kurtarmak için araçtan inip kaçtım. Ardından birkaç molotof kokteylini daha arabaya atan göstericiler, polis gelmeden kaçtılar.''