Sırrı Sakık hakkında hapis cezası
İHA

Sırrı Sakık hakkında hapis cezası

Ağrı'daki Nevruz 2015 kutlamalarına katılan Belediye Başkanı Sırrı Sakık, alanda toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında, daha önceki Nevruz kutlamalarında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyenlere "Generali olsanız ne yazar, it sürüleri" cevabını verdiği için hakkında dava açılığını hatırlatmıştı.

Sakık, sözlerini yenileyerek "Buradaki polisler, çekim yapanlar, not tutanlara aynı şeyi tekrarlıyorum. Onlar it sürüsüdür, onlar bu halka düşmandırlar" demişti.

Sakık tepki toplayınca Twitter'dan sözünün M.Kemal'e ve de ona inanan insanlara değil, sözünün bunu kullanarak vandalizm yapanlara olduğunu ifade etmişti.

"İT SÜRÜLERİ" DEDİ BERAAT ETTİ

Ağrı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Ağrı'da 2014 yılında düzenlenen Nevruz'da HDP'ye 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları ile saldıran gruplar hakkında 'İt sürüleri' dediği iddiasıyla hakkında TCK'nin 301'inci maddesinden açılan davadan beraat ettiği" hatırlatıldı.

TEKRARLAYINCA 7 AY 15 GÜN ALDI

Sırrı Sakık'a bu kez de 2015 Nevruz'undaki aynı açıklaması nedeniyle açılan davada 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

"TÜRK MİLLETİNİ AŞAĞILADI"

Sakık’ın meydandaki sözlerine açıklık getirmek için Twitter'dan yaptığı "Ben Mustafa Kemal'in askerlerine bir şey demedim. O partimize saldıranlara it sürüleri dedim" açıklamasına rağmen, sözlerini yenilediği için 'Türk milletini aşağılama' (TCK 301) gerekçesiyle Ağrı 3’üncü Asliye Mahkemesi’nde dava açıldı.

Dün görülen karar duruşmasında Sakık’a 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Buna, göre Sakık hakkında verilen kararda hükmün geri alınabilir, cezanın ertelenebilir olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı’na gönderildi. Sakık’ın avukatlarının karara itiraz edeceği belirtildi.

AĞRI BELEDİYESİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

"Ağrı’da 2014 yılında düzenlenen Nevruz’da HDP’ye ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları ile saldıran gruplar hakkında ’İt sürüleri’ dediği iddiasıyla hakkında TCK’nin 301’inci maddesinden açılan davadan beraat eden Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’a bu kez de 2015 Nevruz’unda aynı konu ile ilgili yaptığı açıklama nedeniyle açılan davadan ceza verildi. Sakık’ın konuya açıklık getirmek için yaptığı ’Ben Mustafa Kemal’in askerlerine bir şey demedim. O partimize saldıranlara it sürüleri dedim’ açıklamasından dolayı hakkında ’Türk milletini aşağılama’ (TCK 301) iddiasıyla Ağrı 3’üncü Asliye Mahkemesi’nde açılan davanın dün görülen karar duruşmasında Sakık’a 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Sakık hakkında verilen kararın hükmün geri alınabilir, cezanın ertelenebilir olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı’na gönderilmesi de dikkat çekti. Sakık’ın avukatları karara itiraz edecek"

Sırrı Sakık'tan it sürüleri sözüne açıklama

Sırrı Sakık hakkında hapis cezası

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)