Sırrı Sakık kimdir?

sırrı sakık

Sırrı Sakık, 1 Ağustos 1957 tarihinde Muş’un Yörecik köyünde dünyaya geldi. Babasının adı Sabri, annesinin adı Fatma'dır. İleri düzey Kürtçe bilen Sakık, 3 çocuk babasıdır. Oğlu Sidar Sakık, 2012’de evinin balkondan atlayarak intihar etti.

ÇALIŞMA HAYATI

Çalışma hayatına turizm işletmecisi olarak başladı. Daha sonra “Cumhuriyet” ve “Vatan” gibi gazetelerde muhabirlik yaptı. 1991 yılında kurulan “Demokrasi Partisi”nin kurucu üyesi oldu. 1994 yılında bu parti kapatıldı ve parti üyeleri cezaevine gönderildi. 2005 yılında yine kurucu üyesi olarak “Demokratik Toplum Partisi”ne katıldı. Bu parti de 2009 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından ''eylemleri yanında, terör örgütüyle olan bağlantıları da değerlendirildiğinde devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı nitelikteki fiillerin işlendiği bir odak haline geldiği” gerekçesiyle kapatıldı.

19 ve 23. Dönemde Muş Milletvekili olarak meclise girdi. 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri görevine getirildi. 24. Dönemde aynı görevi yeniden üstlendi.

“BENİM KAN EMİCİ KARDEŞİM”

Sırrı Sakık, PKK eski üyelerinden Şemdin Sakık’ın ağabeyidir. Ergenekon Davası’nda tanık olarak ifade verirken, “Nasıl PKK’ya katıldın?” sorusuna “Benim kan emici kardeşim Sırrı Sakık var. Dağa çıkanlar için 'onuru için çıkıyorlar' diyor. Ben de diyorum ki çıkmayanlar onursuz mu?” demişti.