'Sizin emeğiniz hanımlar için bizimki Üsküdar için'

'Sizin emeğiniz hanımlar için bizimki Üsküdar için'

Üsküdar Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen organizasyona Üsküdar'da salonu bulunan bayan kuaförleri davet edildi. Katılımın yüksek olduğu toplantının merkezinde “güzellik” olunca kahvaltı masalarında tüyolar ve kahkahalar havada uçuştu.

'Sizin emeğiniz hanımlar için bizimki Üsküdar için'

Ak Parti Üsküdar Kadın Kolları Başkanı Songül Kavalcıoğlu ve Ak Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen ‘in protokolde yer aldığı davette kuaför hanımların sektörel sıkıntıları ve bunları gidermek için alınabilecek tedbirler dile getirildi.

Kadın Kolları Başkanı Songül Kavalcıoğlu “ Davetimize iştirak ettiğiniz için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.” diyerek başladığı konuşmasına şu sözlerle devam etti. “ Bugün rolleri değiştik sizinle. Bugün siz anlatacaksınız biz dinleyeceğiz. Bugün siz içinizi dökeceksiniz, biz çözüm bulacağız. Sevgili hanımlar bugün psikolog biziz. Sizler bizleri güzelleştirmek, daha bakımlı hale getirmek için emek sarf ediyorsunuz. Bugün biz de sizlerin şikayetlerinizi ve önerilerinizi dinleyerek çalışma şartlarınızı ve ortamlarınızı güzelleştirmeye çalışacağız.

'Sizin emeğiniz hanımlar için bizimki Üsküdar için'

Sabahtan akşama kadar bin bir karaktere sahip hanımla muhatap olup, onların gönüllü psikologluğunu yapıyorsunuz. Yeri geliyor eşimizle sıkıntımızı dinliyor, yeri geliyor akşam ne yemek yapacağım diye dert yanışlarımıza, bir çırpıda çeşit çeşit menü sıralıyorsunuz. Bir kahve içimi zamanda hem bedenimizi, hem de ruhumuzu derleyip toparlıyorsunuz. Hemencecik bizleri ‘Kuaförden yeni çıkmış kadın özgüveni'nin içine sokuveriyorsunuz. Sizlere bu emekleriniz için ne kadar teşekkür etsek azdır.”

Davetlilerin alkışları arasında sözlerine devam eden Kavalcıoğlu “Bizleri güzelleştiren, bizlere gönüllü psikologluk yapan siz kıymetli kuaförlerimize yürekten teşekkür ediyorum. “ diyerek konuşmasını noktalayıp sözü Hilmi Türkmen'e devretti.

Alkışlarla konuşmasına başlayan Hilmi Türkmen” Bu kadar güzellik uzmanının karşısında insan ister istemez kendini bir kontrol etmek istiyor. Saç sakal düzgün mü, kravat takıma uymuş mu diye düşünüyor.” sözleriyle salonda neşeli bir hava estirdi.

Türkmen, bu sözlerine davetlilerden gelen alkış sonrası konuşmasına devam ederek “ Sizler nasıl ki kıymetli hanımlarımızın var olan güzelliklerini ortaya çıkarıyorsunuz, biz de hanım sultanların şehri olan Üsküdar'ın gizli kalmış güzelliklerini ortaya çıkarmak istiyoruz. Sizlerin destek ve dualarıyla yeni dönemde hizmetlerimizi hayata geçireceğiz inşallah.” dedi.

'Sizin emeğiniz hanımlar için bizimki Üsküdar için'

“Bilirim ki hanımlarla ilgilenmek, onların gönlünü hoş etmek zordur.” diyen Türkmen'e salondan “Aşk olsun, bizim neyimiz zor, küstük darıldık size” şeklinde şakayla karışık tepkiler gelince, Türkmen sözlerine “ Küsmece darılmaca yok hanımlar. Bizler sizin kadar komplike hareket edip, düşünemiyoruz bazı olayları. Kimi zaman sizin yakaladığınız ayrıntıları kaçırabiliyoruz biz beyler olarak. O sebeple zorsunuz, ancak zor olan kıymetlidir, güzeldir, eşsizdir. Sizler de bizler için öylesiniz.” diyerek devam edip davetli hanımların gönlünü aldı.

Konuşması sırasında konuklara da söz veren Türkmen, kuaförlerin ortak sıkıntısının ruhsatsız işletilen salonlar olduğunu öğrendiğinde davetlilere şunları söyledi. “ Ruhsatsız yerleri tespit edip, ruhsatlanmaları için bir yapılanmaya gideceğiz. Ayrıca görsel olarak nahoş bir manzara ortaya koyan tabelaların düzenlenmesi ve güzellik salonu kavramına yakışır bir estetik anlayışıyla yeniden tabelalandırılması için çalışmaları başlatacağız.”

Konuşmasının sonuna gelirken “ Şunu tekrar vurgulamak istiyorum. Sizler nasıl ki hanımlarımızın var olan güzelliğini ortaya çıkarıyorsunuz, bizler de bir güzellik uzmanı estetiği ile çalışarak Üsküdar'ımızın güzelliklerini ortaya çıkaracağız.” diyen Türkmen tüm davetlilere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.