Soğuk ve yağışlı hava geliyor
AA

yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de cuma gününe kadar havanın mevsim normallerinin altında gideceğini söyledi. Şiddetli yağış, don, fırtına, kar ve toz fırtınası uyarısında bulunuldu.

YURT GENELİNDE SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA

Pazar günü Balkanlar üzerinden yurda giren soğuk havanın cuma gününe değin sıcaklığı düşürmesi bekleniyor. Artan yağışların Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık olması bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

EGE'DE DON

Ege Bölgesi'nde yarından itibaren etkili olacak yağışla birlikte hava sıcaklığında 4 - 6 derece düşüşler bekleniyor, özellikle yüksek kesimlerde zirai don yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, Salı günü Ege Bölgesi'nde sağanak şeklinde etkili olması beklenen yağışların çarşamba ve perşembe günü kuzey ve iç kesimlerde etkisini sürdüreceği, cuma günü ise bölgeyi terk edeceği belirtildi.

AKDENİZ'DE FIRTINA

Akdeniz'de fırtınanın beklendiği açıklamada, Batı Akdeniz açıkları ile Doğu Akdeniz'in batısında rüzgarın salı öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerinden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Batı Akdeniz açıklarında salı gece saatlerine kadar, Doğu Akdeniz'de çarşamba günü ilk saatlerine kadar etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor. Antalya körfezinde çarşamba günü ilk saatlerden itibaren rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden fırtına şeklinde esmesi, çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

DOĞU KESİMLERDE KUVVETLİ RÜZGAR

Pazartesi ve salı, Doğu Anadolu'nun doğusunda (Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari ve Şırnak) çevrelerinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Salı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve toz taşınımının meydana getirebileceği soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

DOĞU'DA KUVVETLİ YAĞIŞ

Doğu kesimlerdeki yağışların bugün ve yarın; Sivas'ın doğu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

DOĞU AKDENİZ'DE ÇOK KUVVETLİ SAĞANAK

Salı öğle saatlerinden çarşamba günü öğle saatlerine kadar, Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ile Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)