Sokak hayvanlarını doyuran kitap: Bidur’un Olabilemez Maceraları
Özel İçerik

Bidurun Olabilemez Maceraları

Geçtiğimiz yıl bitmeden Aralık ayında Türkiye İş Bankası Yayınları’ndan çıkardığı Bidur’un Olabilemez Maceraları ile Türkçe Öğretmeni Beken, gelirini sosyal sorumluluk alanında kullanmaya karar vermiş ve temsilcisi olduğu Bodrum HAYTAP’a (Hayvan Hakları Federasyonu) bağışlamıştı. Kitap çıkar çıkmaz iki hafta içinde satış mağazalarında en çok aranan çocuk kitaplarından oldu.

İKİNCİ BASKIYA BAŞLANDI

Yayınevi, çocukların sosyal medyada “Çok eğlenceli ve komik bir kitap” diye bahsettiği Bidur’un Olabilemez Maceraları’nın bugün yeni baskısının okurla buluşacağını belirtti.

Kitabın bu kadar eğlenceli oluşunun yanında elbette en önemli yanı sosyal farkındalık sağlıyor olması. Sokak hayvanları ve barınaklar için çalışan HAYTAP’a kitabın telif haklarını resmi bir sözleşme ile bağışlayan Yazar Beken, kitabının sokak hayvanlarını doyurmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Facebook hesabından “Bir kitap, sokak hayvanlarını doyurabiliyormuş” diyerek heyecanını paylaşan Beken, kitabın devamının geleceği bilgisini de verdi.

Ayrıca kitabın yeni baskısıyla birlikte 6. sınıf öğrencisi Taha Kerem Akay’ın rol aldığı bir tanıtım videosu da sosyal medyada paylaşılmaya başladı.

Not: İzlemek için tıklayınız.

Sokak hayvanlarını doyuran kitap: Bidur’un Olabilemez Maceraları

BİDUR’UN OLABİLEMEZ MACERALARI

Tuhaf olaylar dizisi sonucu adı “Bidur” kalan çocuk kahramanımız, haksız yere haylaz olarak tanınan çok iyi bir çocuk. Bu ilk kitap ile Bidur Durmazgil’in muhteşem maceralarına tanıklık ederken bir yandan da yakın çevresi ile tanışıyor ve onu bugüne getiren olayları öğreniyoruz.

7-13 yaş aralığındaki çocuklara hitap eden Bidur’un Olabilemez Maceraları, bir yandan yetişkinlere de hitap ediyor. Kitap okuma alışkanlığı olmayan çocuklar için anne ve öğretmenlerin de imdadına yetişecek bir kitap aynı zamanda. Annelerin de çocukları için kısa sürede tavsiyesi oldu…

*

Instagram: biyografivekitap