Sol, Yüksekdağ'ı Tansu Çiller'e benzetti HDP'liler kızdı
ensonhaber.com

Sol, Yüksekdağ'ı Tansu Çiller'e benzetti HDP'liler kızdı

Bugün Sol'da yayınlanan ve Osman Çutsay imzası taşıyan yazıda, Figen Yüksekdağ'ın "Mavi Marmara'da İsrail'e karşı kahramanca yola çıkanların ölümünü siyaset malzemesi yaptı" sözleri konu edinmişti.

HDP'LİLERİ KIZDIRAN BENZETME

Çutsay yazısında Tansu Çiller ile Figen Yüksekdağ arasında karşılaştırma yapmasına HDP'liler tepki gösterdi.

SOL AÇIKLAMA YAPTI: ENGELLEYEMEZLER

Sosyalmedyada #SolÖzürDile etiketini açan HDP'lilere Sol yaptığı bir açıklamayla yanıt verdi. soL açıklamasında, "En ufak eleştiriyi dahi engelleyebileceklerini düşüyorlarsa yanıldıklarını söylememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sol, Yüksekdağ'ı Tansu Çiller'e benzetti HDP'liler kızdı

YAZIDA NE SÖYLENİYORDU?

İşte o yazıda yer alan ve HDP'lileri kızdıran o satırlar:

Turgut Özal’ın faşist darbeden sonra masasına oturtup yemlediği solcuların dokusu tutmuştur. Çeşitli kimlikler altında aralıksız çoğalıyor işte.

TANSU ÇİLLER'İN GÖLGESİ FİGEN YÜKSEKDAĞ

Peki, nelerden veya kimlerden mi söz ediyoruz? Siyaset arenasındayız, tek tek kişilerle ilgili değiliz. Onların temsil ettikleri siyasal kimliklerle ilgiliyiz. Bunu tekrar hatırlatarak ve abarttığımızın da altını çizerek örnek verelim: Tansu Çiller ve onun bugüne yansıyan iki gölgesinden, Meral Akşener ile Figen Yüksekdağ’dan hareketle yapalım bunu.

Tamam, ciddiye almayalım, ama şunun altını çizmiş olalım: Bunlar, herkesten çok, bir siyasal kimlik olarak “hızla ıskartaya çıkarılmış” Tansu Çiller’in yakın akrabasıdırlar.

İki “kadın lider: Tansu gibi merkezden destek almayan, hatta köstek yiyen, MHP’nin muhalif lideri Meral Akşener ve HDP’nin eşbaşkanı Figen Yüksekdağ. Acı olan, Türkçülüğü ortada Akşener’in Tansu Çiller’le siyasal akrabalığı değildir. O, zaten çok açık. Acı olan, sol adına Figen Yüksekdağ’ın bu arenada çok daha düşük bir kalibreyle sosyalizmi ıskartaya çıkarma hırsıdır.