Solin'in annesi Hanım Onur tahliye edildi

Solin'in annesi Hanım Onur tahliye edildi

2011 Eylül ayından beri tutuklu bulunan Cizre belediyesi eski başkan yardımcısı Hanım Onur'un tahliyesine ilişkin dilekçe, avukatı tarafından Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verildi. Mahkeme, Hanım Onur'un tahliyesine karar verdi.

HANIM ONUR TAHLİYE EDİLDİ

Solin'in annesi Hanım Onur tahliye edildi

ELİNDE KURAN'I KERİM İLE ÇIKTI

Onur'un tahliye kararını duyan yakınları, şiddetli yağmura rağmen yaklaşık 4 saat Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde bekledi. Daha sonra cezaevinden elinde Kuran'ı Kerim ile çıkan Hanım Onur'u, yakınları zılgıtlar atarak sevinç gösterileriyle karşıladı. Gözyaşları içinde yakınlarına sarılan Onur, bir an önce çocuklarına kavuşmak istediğini söyledi.

"İÇERİDEKİ ANNELERİ YALNIZ BIRAKTIM"

Onur, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, buruk bir sevinç yaşadığını, hasta çocuklarına kavuşacak olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:''Keşke böyle olmasıydı. Keşke çocuğum hasta olmasaydı. Bir çözüm, bir barış ile dışarı çıksaydım. Belki çok daha mutlu olurdum. Şu an bir burukluk yaşıyorum. İçerde aynı durumda olan bir çok anne var. Ben onları yalnız bırakıp geldim. Bir yanım kızıma kavuşacağım için mutlu bir yanım da diğerleri için üzgün. Ben başbakana mektup yazmıştım. Hem üyesi olduğum parti, hem de farklı partilere mektup yollamıştım. Bir çok üniversiteli genç, benim için kampanya başlattı. Hepsine teşekkür ediyorum. Özellikle Diyarbakır Üniversitesi'ndeki arkadaşlara...''

"BAŞBAKAN'IN ATACAĞI HER ADIMI DESTEKLİYORUM"

Barış sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın atacağı her adımı kendisi ve partisi olarak desteklediğini aktaran Onur, ''Bugün eğer bir barış adımı atılmasaydı, Solin'in bu durumda olması da zannedersem çok farklı yorumlanırdı. Ama bu bir adımdır. Başbakanın atacağı her adımı destekliyorum. Özellikle partim olarak ben destekliyorum. Çok heyecanlıyım çocuklarıma gitmek istiyorum'' dedi.

BAŞBAKAN'A SESLENMİŞTİ

Cizre Belediye Başkan Yardımcısı iken Eylül 2011 tarihinde KCK operasyonu kapsamında tutuklanan Hanım Onur'un lösemi hastası 5 yaşındaki kızı Solin Onur ile Epilepsi hastası 7 yaşındaki oğlu Mirhat Onur, annelerinin yanlarında olması için Başbakan Erdoğan'dan yardım istemişlerdi.

5 yaşındaki Solin ve 7 yaşındaki Mirhat Onur için sosyal medyada başlatılan kampanya üzerine, olaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin el koyarak, çocukların tedavisi için devreye girdi. Bakan Şahin'in talimatı üzerine Cizre Kaymakamı Şenol Koca, dün aileyi evinde ziyaret ederek çocukların tedavisi için ellerinden gelen bütün imkanların seferber edileceğini söyledi.

Solin'in annesi Hanım Onur tahliye edildi

SOLİN, ANNESİNE YAZDIĞI KÜRTÇE ŞARKIYI OKUDU

Kaymakam Koca'nın ziyaretinden sonra kameralar aracılığı ile annesine yazdığı şarkıyı Kürtçe okuyan 5 yaşındaki Solin şarkısında, "Bahar gelip geçti, gözlerim hep seni bekler. İsteklerim yerine gelmiyor, bu ayrılık bitsin artık vallahi çok zordur" dedi. Solin'in ağabeyi Mirhat da annesine yazdığı şarkıyı Türkçe söyleyerek anne özlemini dile getirmişti

MİRHAT: "BAŞBAKAN ANNESİNİ HİÇ ÖZLEMİYOR MU"

Mirhat Onur, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Benim gibi binlerce çocuk var. Hepimiz annelerimizi özlüyoruz. Başbakanımızın annesi öldü, ne kadar üzüldüğünü gördük. Bizim annemiz cezaevinde. Başbakan hiç annesini özlemiyor mu? Her çocuk annesinin yanında, her anne de çocuğunun yanında olmak ister. Annem bırakılsın. Anneler gününde annemiz bizim yanımızda değildi. Annemiz yanımızda olmadığı için çok üzülüyoruz. Biz annemizi istiyoruz. Başbakan'dan yardım bekliyoruz" diye konuşmuştu.

ANNEANNE YURAL: "İNŞALLAH BARIŞ GELİR"

Hanım Onur'un annesi Ayşe Yural ise, barış istediklerini ve barışın gerçekleşmesi için başlatılan bir süreç olduğunu hatırlatarak, "İnşallah iyi bir barış gelir, herkes rahatça ailesine ve çocuklarına kavuşur. Annelerinin bu çocukların yanında olması lazım, morala ihtiyaçları var. Tutuksuz yargılansın en azından, çocuklarıyla uğraşır çocuklarını doktora götürür. Onun sorumluluğu ben ne kadar yapsam da anneleri gibi olamam. Kızımın serbest bırakılması lazımdır. Çocukları anneleri yanında olmadığı için tedaviye istenilen düzeyde yanıt veremiyor. Bu konuda yetkililerden yardım ve destek bekliyoruz" demişti.