Soma faciasının yaşandığı madenden 21 ay sonra ilk fotoğraflar
DHA

2

Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada, 301 madenci yaşamını yitirdi.

Facia ardından başlatılan adli soruşturmada, 6’sı tutuklu 46 sanık, ’Olası kastla öldürme’, ’Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’, 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçlarından 301 kez, 2-25 yıl hapis cezası istemiyle Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı.

DURUŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yarın da yeniden görülmeye devam edilecek duruşmalarda, bu kez mağdur ve sanık avukatlarının istekleri doğrultusunda, facia sırasında madenden çıkartılan işçiler ile kurtarma çalışmalarına katılan işçilerin dinleneceği belirtildi. Ayrıca talep eden madenci ailelerinin de yine duruşmada dinleneceği açıklandı.Soma faciasının yaşandığı madenden 21 ay sonra ilk fotoğraflar

21 AY SONRA İLK FOTOĞRAFLAR

Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı’nın başkanlığındaki heyet ve bilirkişi ekibi, geçen 5 Şubat’ta, bu güne kadar 4 kez ocağa inen bilirkişi heyetleri ve müfettişlerin ulaşamadığı ölümlerin büyük bölümünün gerçekleştiği ’U 3’ bölgesine gitti. Heyet ocakta yaklaşık 2.5 saat, incelemelerde bulundu, facianın nasıl olduğuna yönelik araştırma yaptı. 301 madencinin yaşamını yitirdiği, deyim yerindeyse ’Facianın kalbinden’ görüntüler 21 ay sonra ilk kez ortaya çıktı.

Soma faciasının yaşandığı madenden 21 ay sonra ilk fotoğraflar

RAY VE VAGONLAR PARÇALANMIŞ HALDE

Bugüne kadar uzmanların ulaşamadığı, ocağın 4’üncü bant boyu, 3 bant boyu ve ’U 3’ bölgesine ait fotoğraflar facianın nasıl bir tahribat yaptığını da ortaya koydu.

Kömür üretiminde kullanılan, ray ve vagonların, havalandırma borularının eğilip, büküldüğü, eriyip parçalandığı görüldü.

Soma faciasının yaşandığı madenden 21 ay sonra ilk fotoğraflar

Soma faciasının yaşandığı madenden 21 ay sonra ilk fotoğraflar

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)