Soma faciasının duruşma tarihi belli oldu

öğretmen

Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili davanın, facianın yıl dönümüne 1 ay kala yani 13 Nisan Pazartesi günü başlayacağı belirtildi.

45 SANIK YARGILANACAK

Manisa Barosu'nun eski başkanı ve mağdur avukatı Zeynel Balkız yaptığı açıklamada, "436 tanıklı, 162 mağdur yaralıyı kapsayan, 487 maktül müşteki sıfatını taşıyan şikayetçinin olduğu ve 45 sanığın yargılanacağı Soma maden kazası ceza davası Akhisar Ağır Ceza Mahkememizde başlamıştır. Bugün itibariyle Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinin yol haritası belli olmuştur. Biz buna hukuki deyimle tensip zaptının açıklanması diyoruz. Mahkeme iddianameyi kabul etti. Soma İddianamesinin kabulünden sonra yargılamanın ne şekilde yapılacağı da bu şekilde açıklanıyor. Duruşma 13 Nisan Pazartesi günü başlayacaktır." dedi.

301 İŞÇİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ FACİANIN 301. GÜNÜ

Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait Eynez Maden Ocağı'nda meydana gelen ve 301 işçinin şehit olduğu facianın üzerinden 301 gün geçti. Bugün çocukların babalarını, kadınların eşlerini, ana ve babaların evlatlarını kaybedişinin 301. günü.

301 GÜN GEÇTİ, HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, yaptığı açıklamada Soma'da hayatın kömür karasına dönmesinin üzerinden 301 gün geçtiğini fakat değişen hiçbir şey olmadığını söyledi. En kolay önlenebilir kazalardan ders alınmadığı için Ermenek'te, Bartın'da, Şırnak'ta, Zonguldak'ta ve Soma'da maden işçilerinin ölmeye devam ettiğini, inşaatlarda, işçi servislerinde onlarca işçinin hayatını kaybetmeye devam ettiğini belirten Ören, "301 gün geçmesine rağmen sorumlulardan hala hesap sorulmamıştır. Her ne kadar işçi cinayetlerinin tetikçisi Soma Kömürleri A.Ş. olsa da asıl azmettirici olan Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ve Enerji Bakanlığı'nda bir tek kişiye bile soruşturma açılmamıştır. Bilirkişi raporlarında asli kusurlu bulunanları mahkemelerde yargılama taleplerine AKP'li bakanlar izin vermemiştir. Siyasi olarak sorumlu olan bakanlar, hala koltuklarında oturmaktadırlar." dedi.