Soma sanığı Can Gürkan'dan kızdıran savunma
Ajanslar

can gürkan

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 8 tutuklu, 37 tutuksuz sanık hakkında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görüldüğü duruşma, iddianamenin okunmasının tamamlanmasıyla verilen aradan sonra tekrar başladı.

Duruşmada, ilk kez katılan tutuksuz sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından mahkeme başkanı, davanın bir numaralı sanığı konumundaki Soma Kömürleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'a söz verdi.

AİLELERE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Sözlerine, "Kazadan duyduğu derin üzüntü"yü belirterek başlayan Gürkan, ölenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diledi. Aileler Gürkan'a "Sen dileme" diye tepki gösterdi.

Gürkan savunmasında şunları söyledi:

"Biliyorum 301 ocağa ateş düştü ama inanın bizim yüreğimize de ateş düştü. Şirketimiz uzmanlaşmaya çok önem veren kurumsal bir şirkettir. Bilirkişi raporu hem hatalı hem de raporda önyargılı yaklaşımlar var. Bilirkişi olay yerine bile gitmeden yalnızca yoruma dayalı analiz yaptı. Şirketimizde modernizasyon yenileştirme mekanizasyon çalışmalarına 500 milyon harcadık."

"ADALET İNŞALLAH YERİNİ BULUR"

Gürkan, "Bizim en büyük gururumuz bugüne kadar tertemiz sicilimizdi. Bu olay, dava sonucunda alabileceğimiz cezadan bizim için daha fazla yaralayıcıdır. Yapılacak incelemelerle adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. Gerçek sebebin anlaşılması, bizlerin ve yakınlarını kaybeden ailelerin acısını bir derece azaltacaktır" dedi.

"BU KONUNUN NASIL OLDUĞUNU ANLAMAK EN BÜYÜK ARZUM"

Gürkan savunmasına şöyle devam etti:

"Gerekenleri yapmadığıma dair hiçbir delil yok. En ileri teknolojiyi, mekanizasyonu getirdik. En büyük övüncümüz tertemiz sicilimizdi, bu kazanın nasıl olduğunu anlamak en büyük arzum."

Gürkan'ın savunmasının tamamlanmasının ardından, diğer sanıklara geçilecek.