Soma'da protestoculara polis müdahalesi

Soma'da protestoculara polis müdahalesi

Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan kalabalık, 'AKP halka hesap verecek', 'Hükümet istifa', 'Soma şehidine sahip çık' sloganları atarak Beşyol Kavşağı'ndaki Madenci Heykeli'ne yürüyüşe geçti. Göstericilere, Somalılar da evlerinin balkon ve pencerelerinden alkışlarla destek verdi.

Soma'da protestoculara polis müdahalesi

BİBER GAZI İLE MÜDAHALE

Kalabalığın yürüyüş güzergahında bulunan Beşyol Kavşağı'nda barikat kuran polis, gruba dağılması uyarısında bulundu. Yolun kapatıldığını gören grup Atatürk Caddesi'ne yönelip, Belediye Meydanı'na doğru yürüyüşüne devam etti. Polis, yol boyunca anons yapıp, gruba dağılma çağrısında bulunup, aksi takdirde müdahale yapılacağı uyarısında bulundu.

Soma'da protestoculara polis müdahalesi

Protestocu kalabalığın, Belediye Meydanı'na girip, toplanmaya başladığı sırada polis, biber gazı, plastik mermi ve TOMA'larla su sıkarak müdahale etti. Çevik Kuvvet ekipleri de grubu sokak aralarına dağıttı. Bunun üzerine eylemciler çöp konteynerleri ile barikat kurup, polise taş atarak karşılık verdi. Çıkan olaylarda biri gazeteci 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Eylemcilerin yanı sıra bazı polisler de biber gazından etkilendi. Olaylar sırasında bazı yabancı gazeteciler de TOMA'dan sıkılan suyla ıslandığı görüldü.

Soma'da protestoculara polis müdahalesi

MADEN İŞÇİSİ EYLEMDE

Polis sert müdahalesine olayları gören Somalılar tepki gösterdi. Madendeki kurtarma çalışmalarından gelen baretli bir işçi de eyleme katılıp, polisin müdahalesine tepki gösterdi. Kendisine de TOMA'lardan su sıkıldığını söyleyen madenci, polislerden gruba müdahaleyi bırakıp, madende mahsur kalan işçileri kurtarmalarını istedi.

Soma'da protestoculara polis müdahalesi

SAYGI DURUŞU

Polisin müdahalesiyle dağılan göstericiler tekrar toplanıp, madenci heykeli önünde saygı duruşunda bulunmak istedi. Ancak, polis izin vermeyip, 5 eylemciyi gözaltına aldı. Daha sonra grubun madenci heykeline kadar yürümesine izin verildi. Burada polise tepkisini dile getiren grup, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Gruptakiler gözaltına alınan 5 kişinin serbest bırakılmalarını istedi. 'Soma uyuma şehidine sahip çık' sloganları atan grup, dağıldı.