Somalı çocuklar Eskişehir'i gezdi
DHA

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında kaybettiği ve cennette olduğunu düşündüğü babasına yazdığı mektupla gündeme gelen 9 yaşındaki Betül Yüksel ile ikizi Furkan Yüksel'in de aralarında bulunduğu Somalı 15 çocuk aileleriyle birlikte Eskişehir'i gezdi.

Somalı çocuklar Eskişehir'i gezdi

PLANÖRLE UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu (THK) Türk Kuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde dün planörlerle uçuş gerçekleştiren Somalı çocuklar, bugün de Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Eskişehir kent merkezine geldi.

Somalı çocuklar Eskişehir'i gezdi

BOTLARLA GEZDİLER

Yakınlarını maden faciasında kaybeden Somalı çocuklar ile aileleri, ilk olarak Porsuk Çayı'nda botlarla gezdi. Ardından Sazova Mahallesi'ndeki Bilim Sanat ve Kültür Parkı'na götürülen çocuklara burada Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Bilim Deney Merkezi, Uzay Evi ve Sualtı Dünyası gezdirildi.

Somalı çocuklar Eskişehir'i gezdi

PARKI GEZDİLER

Daha sonra Gökmeydan Mahallesi'ndeki Kent Park'a giden Somalı çocuklar burada çiğ börek yedi, ardından parkı gezdi. Çocuklar gezinin ardından Odunpazarı semtindeki Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'ne götürüldü.

Somalı çocuklar Eskişehir'i gezdi

MASAL ŞATOSU'NU ÇOK BEĞENDİLER

İkizi Betül Yüksel ile birlikte Eskişehir'e ilk kez geldiklerini belirten Furkan Yüksel, Masal Şatosu'nu çok beğendikleri masal kahramanlarından masallar dinlemenin çok güzel olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)