Somalı madenciler Ankara'ya yürüyüş başlattı

soma

Soma ilçesinde, maden faciasının meydana geldiği Eynez Maden Ocağı ile aynı şirket tarafından işletilen Atabacası Maden Ocağı'nda çalışan bir grup işçi, bu ayki ücretlerinin ödenmediği gerekçesiyle Ankara'ya yürüyüşe başladı.

400 MADEN İŞÇİSİ ANKARA'YA YÜRÜYECEK

Cengiz Topel Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 400 maden işçisi, çeşitli sloganlar attı. Bu ayki ücretlerinin henüz ödenmediğini ve ne zaman ödeneceği yönünde bir açıklama yapılmadığını savunan maden işçileri, soruna çözüm üretilmesi amacıyla Ankara'ya yürüyeceklerini bildirdi.

Somalı madenciler Ankara'ya yürüyüş başlattı

Daha sonra 250 kadar işçi Atatürk Caddesi'ni takiben şehirler arası yola çıkarak, alkışlar ve sloganlar eşliğinde yol kenarından Kırkağaç yönüne yürümeye başladı. Yürüyüşe katılan ve Atabacası Maden Ocağı'nda çalıştığını söyleyen işçilerden Ali Söğüt, maaşlarını ne zaman alacaklarını bilmediklerini, verilen sözlerin tutulmadığı için Ankara'ya yürüyüş başlattıklarını söyledi.

"BİZ GELECEĞİMİZİ ARIYORUZ"

Söğüt, "Ocakların 6 ay geçen süreye rağmen açılmamasına anlam veremiyoruz. Özel bir çalışma mı yürütülüyor? Biz geleceğimizi arıyoruz" dedi. İşçilerin şehirler arası yolda yürüyüşe başlaması üzerine polis ve jandarma, trafik akışının aksamaması ve güvenlik amacıyla önlem aldı.