Son kabadayı yakalandı

Son kabadayı yakalandı

Ankara'nın eski kabadayılarından biri olarak tanınan İskender Çolak kişiler arasındaki arazi ve emlak satışlarındaki anlaşmazlıklarda tehditle aracılık yaptığı iddiasıyla 7 adamıyla birlikte gözaltına alındı

Ankara polisi, arazi ve emlak satışlarında anlaşmazlık yaşayan vatandaşlara, baskı ve tehditle aracılık yaparak haksız kazanç sağlayan bir çeteye operasyon düzenledi. Ankara'nın eski kabadayılarından biri olarak tanınan işadamı İskender Çolak'la birlikte 7 kişi gözaltına alındı.

Polis 1 yıl takip etti

Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gelen şikâyetler üzerine, arazi ve emlak satışı konusunda anlaşmazlık yaşayan vatandaşlara, baskı ve tehdit zoruyla aracılık yaparak haksız kazanç elde eden bir çeteyi tespit etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen polis, çetenin faaliyetlerini bir yıl boyunca izledi. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler operasyonu başlattı. Önceki gün farklı adreslere yapılan eşzamanlı operasyonda Ankara'nın eski kabadayılarından biri olarak tanınan İskender Çolak ile birlikte 7 adamı gözaltına alındı.

20 mağdur emniyete gitti

Çetenin arazi, ev ve işyeri satışlarında aralarında anlaşmazlık bulunan kişilere, baskı ve tehdit kullanarak müdahale edip, komisyon karşılığında aracılık yaptığı belirlendi. Çetenin ayrıca, yargıya intikal eden konulara müdahil olduğu da tespit edildi. Çeteyle ilgili emniyete yaklaşık 20 kişinin mağdur olarak müracaat ettiği öğrenildi. Çolak ve adamlarının emniyetteki sorguları sürüyor. "Suç örgütü oluşturmak ve örgütlü hareket etmek" suçlamasıyla sorgulanan zanlıların, bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.