Songül Öden kimdir

Songül Öden kimdir

Songül Öden, 17 Şubat 1979 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya geldi. Çocukluk yıllarının çoğunu Ankara'da geçiren Öden ilk oyunculuk deneyimlerini Ankara Deneme Tiyatrosu'nda yaşadı. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı'ndan mezun olan ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı şan eğitimi alan sanatçı, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda, Ankara Deneme Sahnesi'nde, Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda ve de pek çok özel tiyatroda görev aldı.

Televizyonla ilk kez 1999 yılında Ferhunde Hanımlar adlı tv dizisi ile tanıştı. Tiyatro dışında da oyunculuk yeteneklerini sınayan Öden, 2001 yılında Vasiyet, 2002 yılında Havada Bulut ve 2005-2007 yılları arasında ise Gümüş adlı dizilerde rol aldı. Gümüş, yayınlandığı dönemde en çok izlenen yapımlardan birisi olurken, genç oyuncuya da büyük bir popülerlik kazandırdı.

Sinema ile ilk tanışmasını 2009 yılında Acı Aşk ile oldu. 2011 yılında 72. Koğuş adlı filmlerde, 2007 yılında ise Sınır adlı kısa filmde rol aldı. Öden'in 2007 yılında rol aldığı Kadıncıklar adlı oyun, sanatçıya 2008 yılında 8. Lions Tiyatro Ödülleri ve İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandırdı.

Songül Öden 2010 yılında, The Successful Mr.&Mrs. Pells adlı Arjantin dizisinin bire bir uyarlaması olan Mükemmel Çift'de, Tardu Flordun ile beraber rol aldı. Son oalrak Umtusuz ev kadınalrında aldatılmış bir kadını canlandıran Öden bu yapım ile Türk halkı tarafından iyice benimsendi.