Sony Xperia Ear yapay zeka deneyimi sunacak
Ajanslar

Tek kulağa yerleştirilen bu cihaz, akıllı telefon kulanıcılarına bir tür yapay zeka deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Sony Xperia Ear yapay zeka deneyimi sunacak

TAKILDIĞINDA TELEFONA HABER VERİYOR

Sony Xperia Ear adı verilen cihaz, sahibi onu taktığında kablosuz bağlantı aracılığıyla telefonuna haber veriyor.

Sony Xperia Ear yapay zeka deneyimi sunacak

KAÇIRDIĞI BİLGİLERİ VERİYOR

Bağlantı kurulunca da telefon, bir uygulama yardımıyla hava durumu, randevular, sosyal medya mesajları, kaçırılan aramalar ve haberler gibi çeşitli konularda sahibine bilgi vermeye başlıyor.

SESLİ KOMUTLARA YANIT VERİYOR

Sesli komutlara yanıt verebilen cihaz, bu yolla internette arama yapabiliyor, yol tarifi verebiliyor ve dikte edilen mesajları yazabiliyor.

Sony Xperia Ear yapay zeka deneyimi sunacak
(Kutusu, aynı zamanda portatif bir şarj aleti.)

YAZ AYLARINDA PİYASAYA ÇIKACAK

Amaç, kullanıcıların sık sık telefonlarını çıkarıp bakmak zorunda kalmasının önüne geçmek. Sony kulak cihazının piyasaya yaz aylarında çıkması bekleniyor.

Sony Xperia Ear yapay zeka deneyimi sunacak

(Motorola Moto Hint kulaklığında aynı konsepti kullanmıştı.)

"HER" FİLMİNDEKİ GİBİ..

Kullanıcıya Spike Jonze'nin "Her" filminde anlatılan bir tür yapay zeka deneyimi yaşatacağı söylenen cihaz, Barcelona'daki Dünya Mobil Teknoloji Fuarı'nda basına tanıtıldı.

Yeni sanal asistan cihazı, şirketin Xperia markasını tablet ve telefonların ötesine taşımayı amaçlıyor.

KULLANICILARIN YENİ TEKNOLOJİYE ALIŞMASI GEREKİYOR

Ancak uzmanlar bu tür cihazların kabul görmesi için, kullanıcıların Bluetooth teknolojisine yakın olma konusundaki çekincelerini aşarak bunları takmaya alışması gerektiğini belirtiyorlar.

3,5 SAAT PİL ÖMRÜ VAR

Cihazın aktif kullanım için pil ömrü 3,5 saat. Sony bu sürenin normal bir gün için fazlasıyla yeterli olduğunu söylüyor.

MOTOROLA DA BENZER BİR ÜRÜN ÇIKARMIŞTI

Motorola da geçen yıl Moto Hint Bluetooth adında bir kulaklık çıkarmıştı. Daha sınırlı miktarda ses komutuna cevap veren bu cihaz, piyasada sadece teknoloji meraklılarının ilgi gösterdiği bir ürün olmayı sürdürüyor.

Bir uzman, Sony'nin kulak cihazının daha ilginç olduğunu ancak hala üstesinden gelinmesi gereken sorunlar olduğunu söyledi.

"SES ALGILAMASININ YÜKSEK OLMASI GEREKLİ"

Elektronik danışmanlık hizmeti veren CCS Insight şirketinden Martin Garner, cihazın çok sayıda kullanıcıya hitap edebilmesi için ses algılamasının çok iyi düzeyde olması ve telefonun birçok uygulaması ve işleviyle birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Sony kulak cihazıyla birlikte Xperia X serisinin farklı işlemcilerle çalışan 3 yeni telefonunu ve pil ömrünü uzatan yeni bir teknolojiyi de tanıttı.