Sosyal medya hesabınız olmasa bile bilgileriniz risk altında
ensonhaber.com

Sosyal medyadan uzak durarak gizliliğini korumaya çalışanlar için kötü bir haberimiz var. Yeni yapılan bir çalışmaya göre, sosyal medya hesabınız olmasa bile gizliliğiniz risk altında olabilir.

Vermont Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya katılan 14 bin Twitter kullanıcısının gönderileri, büyük bir titizlikle incelendi. Araştırma sonuçlarına göre; yalnızca sekiz veya dokuz arkadaşınızın verilerinin incelenmesi, sizin de bilgilerinizin tahmin edilmesine neden olabilir.

facebook

YÜZDE 95 DOĞRULUK ORANI

Araştırma gösteriyor ki, bir twitter hesabınız olmasa bile, arkadaşlarınızın paylaştığı gönderiler sizin bilgilerinizin tahmin edilmesine neden olabiliyor. Üstelik araştırma sonuçlarına göre, bu bilgilerin tahmin edilme oranı yüzde 95 gibi oldukça yüksek.

SOSYAL MEDYA

Yeni yapılan bu araştırma, sosyal medya kullanıcılarının verilerini tek başlarına kontrol edemediğini, yakın arkadaşlarının da bu verilerin gizliliği üzerinde ciddi etkiler yarattığını ortaya çıkarmış oldu.

Özellikle, son günlerde sıkça duyduğumuz sosyal medyadaki gizlilik ihlallerinden sonra böyle bir sonucun ortaya çıkması, endişenin boyutunu daha da artırıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji